Grafisk illustration på förskola

Rio

Sandhamnsgatan 12

Östermalm

Tillsammans skapar vi en välkomnande pedagogisk atmosfär, en lärande organisation och en reflekterande kultur med fokus på barnens hållbara och livslånga lärande. Vi arbetar med Grön Flagg som utgångspunkt i lärandet för hållbar utveckling.

Inga uppgifter

Förskolan bedriver en utforskande och kreativ verksamhet med fokus på lek och lärande med ett välkomnande förhållningssätt. Vi arbetar med barnens närmiljö som ett gemensamt tema utifrån vårt arbete med Grön Flagg.

Förskolan Rio är en av åtta förskolor som tillhör Gärdets förskolor och ligger i markplan i ett hyreshus vid Gärdet. Förskolan har två åldersindelade avdelningar för barn 1–5 år. Lokalerna är väl tilltagna i två plan med egen kuperad gård och tillgång till gymnastiksal.

Vi har en egen kock som lagar mat från grunden med en hög andel ekologiska livsmedel utifrån vår kostpolicy.

Undersökandet är lustfyllt och utgår från barnens tankar, idéer och engagemang. Barnens utveckling och lärande synliggörs och följs upp genom pedagogisk dokumentation.