forskolan ny bild

Gärdesbacken

Kampementsgatan 18

Tillsammans skapar vi en välkomnande pedagogisk atmosfär, en lärande organisation och en reflekterande kultur med fokus på barnens hållbara och livslånga lärande.Vi arbetar med Grön Flagg som utgångspunkt i lärandet för hållbar utveckling.

Östermalm

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolan bedriver en utforskande och kreativ verksamhet med fokus på lek och lärande med ett välkomnande förhållningssätt. Barnen får, i mindre grupper, undersöka och fördjupa sig i olika ämnen/områden genom en temabaserad och projekterande verksamhet. Undersökandet är lustfyllt och utgår från barnens tankar, idéer och engagemang. Barnens utveckling och lärande synliggörs och följs upp genom pedagogisk dokumentation.

Gärdesbacken består av Ängen (yngre barn) och Skogen (äldre barn) (som delas in i mindre grupper). Förskolan har egen stor gård och hela Gärdet utanför staketet.

Vi har egen kock som lagar maten från grunden med en hög andel ekologiska livsmedel utifrån enhetens kostpolicy

Vi följer upp, utvärdera och reflektera varje vecka, där läroplanens mål är en del av våra verktyg.