Förskola, tecknad illustration

Olaus Petri

Olaus Petrigatan 11

På Förskolan Olaus Petri finns två grupper: Björken för barn ca 1–3 år och Eken för barn ca 3–6 år.

Östermalm
6,3

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

I projektgrupper, i rutinsituationer samt i den övriga leken möter vi på Förskolan Olaus Petri barnets utforskande och lärande genom berättande, återberättande samt gemensamma reflektioner. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på barnens tankar och åsikter.

På Förskolan Olaus Petri vill vi att alla ska få ta del av vad förskolan har att erbjuda och utvecklas som individer som vågar lita på sin egen förmåga. Vi erbjuder en god miljö för utveckling, lek, lärande samt särskilt uppmärksammar och hjälper de barn som av olika skäl behöver stöd i sin utveckling. Alla barn ska kunna delta i verksamheten efter sina förutsättningar och behov.

Olaus Petri Förskolan ligger i en fristående byggnad med många stora rum och mysiga vrår. Vi har en stor, lummig, kuperad gård som inbjuder till lek och rörelse för barn i alla åldrar. Leken och utevistelsen har stor betydelse i vår verksamhet.

På förskolan strävar vi ständigt efter utveckling och förnyelse samtidigt som vi värnar för kontinuitet och stabilitet i menyn. Vår matsedel består av näringsriktig tilltalande mat för barn. Vi ser även till att minimera användandet av allergener i matlagningen. Vi har dialog kring hur vi ska öka andelen vegetabilier och ekologiska och kravmärkta livsmedel. Förskolan är även miljösmart.

Barn, föräldrar och personal känner sig trygga och respekterade i förskolan. Vi har ett klimat som präglas av värme, professionalitet och framtidstro.

Olaus Petri är en av åtta förskolor i Stadions förskoleenhet. I vår verksamhet strävar vi efter att kombinera den lilla förskolans fördelar i form av trygga relationer med den stora enhetens potential vad gäller utveckling och samarbete.

I Stadions förskoleenhet samarbetar vi under jul och sommartider när det gäller lokaler och öppettider. Varje förskola har Arbetsplatsträff (APT) 1 gång i månaden, då vi stänger klockan 15.45. Vi har också planeringsdagar fyra dagar varje år. Dessa dagar är förskolorna stängda.