Barn som sparkar boll utomhus

Förskolan Sirius

Västmannagatan 44

Norrmalm

Förskolan Sirius ligger i hjärtat av Vasastaden i stora och fina lokaler. Vi har en stor, ljus och grönskande innergård med fruktträd som blommar varje år.

4,9

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Förskolan Sirius arbetssätt inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi som omfattar en djup respekt för barnen och deras förmågor.

Vi strävar efter att ha en verksamhet som skapar nyfikenhet, lockar till kreativitet och som inbjuder till delaktighet för både barn och vuxna.

Förskolan har kulturprofil med många utflykter, främst med de äldre barnen. Varje vecka gör vi många roliga och spännande saker på Sirius. Dessa saker dokumenteras och sammanställs i vårt verksamhetsbrev så att familjen där hemma kan ta del av vad barnen upplevt, lekt och lärt sig.

Vi arbetar åldersindelat för att på bästa sätt kunna göra tiden på förskolan så rolig, utmanande och utvecklande som möjligt.

Mitt i stan ligger vår förskola i fina lokaler med gott om utrymme. Inomhus har barnen möjlighet att leka och lära tillsammans med ett varierat utbud av pedagogiskt material.

Vår stora gård är vi mycket stolta över. Varje år blommar dess fruktträd vilket barnen ofta ser som spännande, roligt och lärorikt.

Redan från tidig ålder är det viktigt att främja bra matvanor och förmedla en positiv attityd till mat och måltider. Detta skapar vi genom goda och näringsrika måltider.

Utgångspunkten är att all mat som serveras på förskolan ska var god, vällagad och näringsriktig. I möjligaste mån tillagas maten från grunden.

Förskolan Sirius är en av Odenplan förskolors fem förskolor. Tillsammans har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet med ett utforskande arbetssätt inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi.

Den pedagogiska Reggio Emilia filosofin är förankrad i en djupt humanistisk livshållning som bygger på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds intelligenta, med en stark inneboende drivkraft att utforska världen.

Barnens intressen, kunskaper och erfarenheter står i fokus när våra pedagoger planerar våra förskoleverksamheter. Vi tar barns frågor på allvar, lyssnar på deras berättelser, hypoteser och teorier kring små och stora frågor. Vi tänker att fantasi och lek är en kreativ kraft som vi vill ge utrymme för.

Varmt välkomna till oss på Odenplans förskolor!

Odenplans förskolor finns på

• Eastmansvägen 28 (Förskolan Kastanjebacken)
  • Västmannagatan 44-46 (Förskolan Sirius),
  • Hagagatan 15D (Förskolan Riddarsporren),