Barn som sparkar boll utomhus

Förskolan Sirius, Västmannagatan 44

Västmannagatan 44

Förskolan Sirius ligger i hjärtat av Vasastaden i öppna och ljusa lokaler. Vi har en stor och grönskande innergård med blommande fruktträd varje år.

Norrmalm
4,9

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Förskolan Sirius arbetssätt inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi som ser barn som kompetenta och har en stor respekt för barn och deras förmågor.

Barnens intressen, kunskaper och erfarenheter står i fokus när vi planerar förskoleverksamheten. Vi tar barns frågor på allvar, lyssnar på deras berättelser, hypoteser och teorier kring stora och små frågor. Vi har ett digitalt rum på Sirius som inspirerar barnen att testa nya digitala verktyg, robotar och programmeringsspel.

Vi delar upp barnen i mindre grupper när vi gör våra projektarbeten eller går iväg och upptäcker stadens varierande utbud. Vi strävar efter att alla barn ska få ta aktiv del av olika kulturella upplevelser under sin förskoletid. Vi använder tillgången till bibliotek och teatrar i vår omgivning.

Vår innemiljö är ständigt föränderlig utifrån barnens intressen. Vi erbjuder barnen ett rikt utbud av olika material som ska stimulera och utmana barnens kunskaper och förmågor.

Vår stora förskolegård inbjuder till fysisk lek med olika motoriska och pedagogiska aktiviteter och stationer.

Gården är insynsskyddad och ligger inbäddad mellan husen. I närheten av vår förskola finns ett utbud av lekparker som vi besöker regelbundet.

Det är viktigt att tidigt främja goda matvanor hos barnen och förmedla en positiv attityd till våra måltider. Detta skapar vi genom goda och näringsrika måltider som vår kock på förskolan lagar varje dag.

Förskolan Sirius är en av Odenplans fem förskolor. Tillsammans har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi har tre värdeord som vi arbetar med i våra verksamheter: välkomnande förskola, hållbara relationer och medforskande pedagogik.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet med ett utforskande arbetssätt som är inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vi arbetar projektinriktat och använder oss av pedagogisk dokumentation för att fånga barns lärande.

Våra tre avdelningar har tillgång till egna ateljéer för skapande verksamhet.

Odenplans förskolor finns på

• Eastmansvägen 28 (Förskolan Kastanjebacken)
  • Västmannagatan 44-46 (Förskolan Sirius),
  • Hagagatan 15D (Förskolan Riddarsporren),
  • Norrtullsgatan 25 (Förskolan Kejsarkronan),
  • Norrtullsgatan 12 J och Surbrunnsgatan 62-64 (Förskolan Grönkullen)

Är du vårdnadshavare och vill välja förskola för ditt barn? Välkommen att besöka förskolan Sirius! Kontakta förskolan för att anmäla ditt intresse.

Fredag 15 februari klockan 09:00-10:00
Fredag 15 mars klockan 09:00-10:00