Rum med stora fönster, leksaker, rutschkana och tyg hängandes från taket.

Öppna förskolan i Liljeholmen

Liljeholmstorget 7, plan 7

Vi är en mötesplats för vårdnadshavare, eller annan vuxen med barn som är 0–5 år. Vi riktar oss främst till föräldralediga med barn som inte går i förskolan. Vi lägger stor vikt på vårt bemötande av dig och ditt barn, så att alla ska känna sig sedda.

Öppen förskola
Hägersten-Älvsjö

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Aktiviteter

Öppna förskolan i Liljeholmen är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Hos oss kan du tillsammans med ditt barn uppleva, utforska, leka, sjunga och samspela kring material och aktiviteter anpassade efter ditt barns ålder och intressen. Du som vuxen kan knyta nya kontakter och stärka ditt sociala nätverk. Verksamheten är avgiftsfri och du behöver inte föranmäla dig.

Återgång till ordinarie verksamhet

I november 2021 började Hägersten–Älvsjös öppna förskolor successivt återgå till ordinarie inomhusverksamhet.

Följande gäller inledningsvis i våra verksamheter för att minimera risken för spridning av RS och andra virus:

• Vi begränsar antalet besökare i lokalerna
  • Inga barn som är inskrivna i förskolan får besöka öppna förskolan
  • Som vanligt gäller att du som besöker oss ska vara frisk.

En del av Liljeholmens familjecentral

I Liljeholmens familjecentral ingår förutom öppna förskolan även Liljeholmens barnmorskemottagning och barnavårdscentral samt socialtjänstens föräldramottagning. Vi samverkar även med andra aktörer som dietister, fysioterapeuter och stadsdelsförvaltningens tal- och specialpedagoger. Tillsammans erbjuder vi stöd och aktiviteter kring föräldraskap och barns utveckling. Hos oss finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Familjecentral, Region Stockholms webbplats

Sångstund

Vi har sångstunder klockan 10.15 och 14.00 där vi sjunger tillsammans.

Riktad gruppverksamhet

På måndagar har vi riktad gruppverksamhet i samarbete med föräldramottagningen. Ring eller skicka ett meddelande på 0761-22 25 71 för mer information.

• Grupp för nyblivna föräldrar med barn 0–1 år, som brottas med mycket oro och ångest i föräldraskapet
  • Grupp för ensamstående föräldrar med barn 0–1 år

Babyöppet

På onsdagar har vi öppet för de allra yngsta barnen.

• Förmiddag 09.00–12.00 för 6–9 månader
  • Eftermiddag 13.00–16.00 för 0–5 månader

Våra lokaler är stora och ljusa och pedagogiskt utformade med material som riktar sig till de yngre barnen.

Vi finns centralt i Vårdhuset vid Liljeholmstorgets galleria, på plan 7 (hiss A). Här finns bland annat

• Stort barnvagnsrum inomhus
  • Parkeringshus i anslutning till gallerian
  • Stor toalett med skötplats samt rum med tre skötplatser
  • Skaparrum med möjlighet att prova på leklera, kritor, målarfärg, fingerfärg, klippa och klistra
  • Bokhörna med soffa och ett stort lekrum.

Måltider

Vi har fika till självkostnadspris. Det går också bra att ta med egen mat till dig och ditt barn.

I vårt matrum och kök finns micro, vattenkokare, spis, kyl, barnstolar, muggar, tallrikar och haklappar att låna.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Hägersten-Älvsjös öppna förskolors sida på Facebook för information om till exempel särskilda aktiviteter och avvikande öppettider.

Det går också bra att kontakta oss på telefon 08-508 22 571 eller 0761-22 25 71 för frågor om vår verksamhet.

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor på Facebook

Öppna förskolor i Hägersten-Älvsjö

Öppna förskolan i Liljeholmen är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi finns i Älvsjö, Liljeholmen och Gröndal. I Fruängen finns även en introduktionsförskola samt en fristående öppen förskola, som drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen.

Varmt välkommen till oss!

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor