Gård utomhus med lekstuga, klätterställning med rutschkana, gul byggnad i bakgrunden, lekmaterial och röd liten gunghäst i förgrunden.

Öppna förskolan Älvsjö

Juvelerarvägen 18

På öppna förskolan Älvsjö kan du som har barn mellan 0 och 5 år som inte går på förskola träffa andra vuxna och barn i en pedagogisk och trygg miljö. Vi utforskar, leker, umgås och har roligt tillsammans. Välkommen!

Öppen förskola
Hägersten-Älvsjö

• Entré och entréhall för rullstolsburen

Aktiviteter

Öppna förskolan Älvsjö är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi är en mötesplats för vårdnadshavare, eller annan medföljande vuxen med barn i åldern 0–5 år. Hos oss kan du tillsammans med ditt barn uppleva, utforska, leka, sjunga och samspela kring material och aktiviteter anpassade efter ditt barns ålder och intressen. Du som vuxen kan knyta nya kontakter och stärka ditt sociala nätverk. Verksamheten är avgiftsfri och du behöver inte föranmäla dig.

Vi samverkar även med andra aktörer som barnavårdscentralen, och stadsdelsförvaltningens familjerådgivare och tal- och specialpedagoger. Tillsammans erbjuder vi stöd och aktiviteter kring föräldraskap och barns utveckling. Hos oss finns alltid någon att tala, utbyta tankar och erfarenheter med.

Besök från Älvsjö bibliotek

På fredag 20 maj kommer Karin från Älvsjö bibliotek hit. Förutom en kombinerad sång- och bokstund klockan 10.00 finns också möjlighet att få information om bibliotekens verksamhet och utbud samt hjälp med att skaffa lånekort

Besök av talpedagog

Talpedagog Magdalena Lindfelt berättar mer om språkutveckling, språkstimulering, flerspråkighet och tecken som stöd.

Följande måndagar klockan 09.00–11.00

• 16 maj
  • 23 maj

Välkomna! Helena och Lena

Våra lokaler är pedagogiskt utformade med material som uppmuntrar till lek, lärande och samvaro. Vi har ett lekrum, skapanderum, matrum och kök.

Vi har också tillgång till en inhägnad lekplats.

Måltider

Hos oss går det bra att värma och äta egen mat som du har med dig. Det finns micro, vattenkokare och kylskåp och ett matrum med bord och barnstolar.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Hägersten-Älvsjös öppna förskolors sida på Facebook för information om till exempel särskilda aktiviteter och avvikande öppettider.

Hägersten-Älvsjös öppna förskolor på Facebook

Du behöver inte ha ett eget konto på Facebook för att se våra inlägg. Det går också bra att ringa oss på 0761-22 11 13.

Öppna förskolor i Hägersten-Älvsjö

Öppna förskolan Älvsjö är en del av Hägersten-Älvsjös kommunala öppna förskolor. Vi finns i Älvsjö, Liljeholmen och Gröndal. I Fruängen finns även en introduktionsförskola samt en fristående öppen förskola, som drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen.

Varmt välkommen till oss!