En röd tegelbyggnad med gård. På gården finns en klätterställning. Framför gården finns ett svart staket med röd grind.

Opalen

Tensta allé 18

Opalen är en öppen förskola och introduktionsförskola för barn 0–5 år som inte går i förskolan. Här kan föräldrar få viss introduktion i svenska språket. Du behöver inte anmäla dig i förväg och det är gratis.

Öppen förskola
Spånga-Tensta

Måndag 12 april

• 14.00 Bokläsning på gården

Tisdag 13 april

• 14.00 Erikslunds parklek

Onsdag 14 april

• 14.00 Pyssel på gården

Torsdag 15 april

• 14.00 Spånga by

Fredag 16 april

• 10.00 Barnvagnspromenad

Opalen ligger på bottenvåningen i förskolan Bikupans lokaler på Tensta allé 18. I lokalen finns lekmaterial för olika åldrar samt ett mer avskilt rum för den som ammar. Opalen har tillgång till förskolans stora gård där det finns möjlighet till bland annat sand och vattenlek.

Det finns möjlighet att värma mat.

Introduktionsförskolan är en ”öppen förskola” med information för föräldrar om olika delar av samhället och viss introduktion i svenska språket. Två förskolepedagoger arbetar i verksamheten. En av pedagogerna är arabisktalande.

Se filmen om Opalen