En röd tegelbyggnad med gård. På gården finns en klätterställning. Framför gården finns ett svart staket med röd grind.

Opalen

Tensta allé 18

Opalen är en öppen/introduktionsförskola där du kan träffa andra barn och föräldrar och få viss introduktion i svenska språket. Du behöver inte anmäla dig i förväg och det är gratis. Opalen ligger på bottenvåningen på Tensta allé 18.

Öppen förskola
Spånga-Tensta

Aktiviteter 1-13 juli
1 juli, kl. 10.30 Bollek i Spånga by
2 juli, kl. 10.00 Måla i Nydalsparken
3 juli, kl. 10.00 Fika vid Hjulstadammen
6 juli, kl. 10.00 Svenska undervisning och läxhjälp
7 juli, kl. 10.00 Bokläsning Erikslund
8 juli, kl. 10.00 Promenad till skogen
9 juli, kl. 10.00 Svenskaundervisning och läxhjälp
10 juli, kl. 10.00 Fika vid Hjulstadammen
13 juli, kl. 10.30 Hälsoaktivitet med familjerådgivarna på Familjecentralen

Opalen ligger på bottenvåningen i förskolan Bikupans lokaler lokaler i på Tensta allé 18. De har 2 egna rum samt skötrum. Det finns även möjligheter att värma mat för den som önskar.

I lokalen finns lekmaterial för olika åldrar samt ett mer avskilt rum för den som ammar. Opalen har tillgång till förskolans stora gård där det finns möjligheter till bland annat sand och vattenlek.

På Introduktionsförskolan får barnen ta del av olika fasta pedagogiska aktiviteter och spontana aktiviteter utifrån ålder och intressen, och föräldraprogrammet läggs upp utifrån föräldrars önskemål och behov. Vi har även möjlighet att anordna studiebesök.

Sfi – undervisning för föräldralediga

Sfi har undervisning i svenska för föräldralediga på Opalen varje torsdag. För dem som inte kan börja på sfi har Opalen en kurs som heter "Digispråka" (digitalisering och språk) på måndagar och torsdagar.

Introduktionsförskolan är en ”öppen förskola” med information för föräldrar om olika delar av samhället och viss introduktion i svenska språket. Öppen förskola är pedagogisk verksamhet för barn 0-5 år som inte går på förskola. En mötesplats för föräldrar och barn där det finns möjlighet att utbyta erfarenheter och ta del av aktiviteter.

Två förskolepedagoger arbetar i verksamheten. En av pedagogerna är arabisktalande.

Välkommen till våra hälsodagar - måndagar kl. 10.30-11.30
22 juni Familjecentralens bakgård (utomhus)
29 juni Spånga by, grill och träff med familjerådgivarna
13 juli Rörelse tillsammans med familjerådgivarna på Familjecentralen