Odlarängens öppna förskola, Kaggeholmsvägen 28

Odlarängens öppna förskola

Kaggeholmsvägen 28 (på baksidan av huset) Enskede

Välkommen till öppna förskolan Odlarängen i Tallkrogen, en mötesplats för föräldrar och andra vuxna tillsammans med barn 0- 5 år. Här kan ni träffas i en trygg och pedagogisk miljö, delta i aktiviteter och skapa nya kontakter.

Öppen förskola
Farsta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Välkomna till oss!

På öppna förskolan kan du och ditt barn leka med pedagogiska leksaker, skapa i olika material och knyta kontakter med andra familjer. Vi har sångsamling varje dag, ofta med instrument.

Vi anordnar olika aktiviteter för att stimulera ditt barns utveckling. Alla aktiviteter är frivilliga. Samtal och lek pågår samtidigt. Föräldrar eller annan vuxen deltar tillsammans med barnet i verksamheten.

Vi tar gärna emot önskemål och synpunkter och uppfyller dessa så mycket vi kan.

Lokalen är anpassad för barn i alla åldrar, ungdomar och vuxna.

Måltider

Det finns möjlighet att köpa barnmat, smörgåsar, frukt och fika. Du kan också värma medhavd mat och låna bestick, tallrikar, glas och haklapp. Det finns tillgång till skötbord.

Du har möjlighet att få stöd i ditt föräldraskap genom enskilt samtal och i diskussionsforum. En av personalen är utbildad inom ABC, vilket är en föräldrastödsutbildning.

Vi brukar erbjuda barnolycksfallsutbildning för föräldrar, ABC-kurser, hand- och fotavtryck i gips samt fotografering. Besök av Famnen, BVC, tandsköterska och biblioteket är också några av aktiviteterna vi har.

Odlarängens personal är HBTQ-diplomerad. Vi har tystnadsplikt men också anmälningsplikt om barn far illa.

Geografiskt läge
Öppna förskolan delar lokal med parkleken Odlarängen. Vi ligger inbäddad i grönområden i bostadsområdet mellan Tallkrogsplan och Tallkrogsskolan. Omgivningen är relativt plan och det finns parkeringsmöjligheter på gatorna i området ca 150 m bort.