Interiör från öppna förskolan - pedagogisk miljö

Coronaviruset: Öppna förskolan är stängd till och med 24 januari. Vi erbjuder digitala aktiviteter.

Luma öppna förskola

Ljusslingan 26

Luma öppna förskola är en avgiftsfri verksamhet för barn och vårdnadshavare. Ingen föranmälan behövs.

Öppen förskola
Södermalm

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Aktiviteter

Öppna förskolan ger barn möjligheter att undersöka och utforska tillsammans med andra barn. Du som vuxen kan få stöd i föräldrarollen och möjlighet att träffa andra föräldrar.

En viktig del i vårt arbete är att förmedla ett pedagogiskt förhållningssätt som bygger på kunskap om barns utveckling och lärande. Det kan ske genom samtal och diskussioner, men också genom att visa med praktiskt exempel på hur man som vuxen kan agera tillsammans med barn i olika situationer.

Våra barn möter en miljö som utgår från ett "verkstadstänk". En miljö för barnen där allt material är tydligt presenterat, tillgängligt för barnen att själva kunna göra aktiva val och där materialet användas utifrån barnens tankar/önskemål.

Ni kan rita, måla, baka med playdough, läsa sagor, bygga och leka tillsammans. Vi har sång, ramsor och rörelse på schemat varje vecka.

Under vår och sommar flyttar vi ibland ut verksamheten. Vi gör utflykter, besöker parker och skogsområden tillsammans.

Måltider

Det går bra att äta mellanmål eller lunch på öppna förskolan. Vi har mikrougnar, haklappar, skålar, muggar och skedar att låna om ni behöver det. Vi har också kaffe, te och smörgås till självkostnadspris.

För att på bästa sätt kunna ta hand om er och presentera vår verksamhet när ni besöker oss för första gången blir vi glada om ni talar om ifall ni inte varit här tidigare. Ingången är vid Luma bibliotek. Det finns barnvagnsparkering.

Besök öppna förskolan digitalt

Nu kan du delta i digitala träffar med öppna förskolan under tiden som det är stängt med anledning av pandemin. Vi ses framför skärmen och har olika innehåll varje gång.

Anmäl dig genom att mejla till susanne.ampel@edu.stockholm.se. Skriv vilken dag du vill vara med så får du en länk till träffen.

Tider:
15 januari klockan 10.00-10.45 – Digital fika