Interiör från öppna förskolan med små tygdjur på ett bord i förgrunden.

Fyrens öppna förskola

Kärrtorpsvägen 12

Öppna förskola är en mötesplats för föräldralediga och andra omsorgspersoner med små barn, 0 – 6 år, som inte är inskrivna i förskola. Här träffas nyblivna föräldrar, byter erfarenheter, skapar nya kontakter och får råd och stöd från öppna förskolan.

Öppen förskola
Skarpnäck

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tydlig skyltning

Höstterminen 2022

Informationsträffar om vår verksamhet för nyblivna föräldrar

Välkommen på informationsträffar för nyblivna föräldrar till bebisar 0–12 månader på tisdagar klockan 13.15–13.45 och till bebisar 0–8 månader på torsdagar klockan 13.15–13.45.

Vi visar lokalerna, berättar om vår verksamhet och aktiviteter samt svarar på dina frågor.

Stödsamtal

Föräldrastödjare finns hos oss fyra måndagar klockan 13.30–15.30.

• 5 september
  • 3 oktober
  • 31 oktober
  • 28 november

Kontakta oss för att boka tid för ett eget stödsamtal med familjestödjaren.

Föräldrastöd

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder föräldrastödsprogram i ABC, Komet, Alla barn i centrum, Skilda världar, Trygghetscirkel, föräldraskap i Sverige. Prata med öppna förskolans personal för mer information.

Måndag 5 september klockan 13.30–15.00 får du en kort introduktion av gruppledarna Christina Graveley och Pernilla Dahlgren om Trygghetscirkeln och föräldraträffarna kring cirkeln. Föranmälan. Begränsat antal deltagare.

Måndag 10 oktober klockan 13.30–15.00 kommer Christina Graveley och Sara Paganus Berg till öppna förskolan och berättar övergripande om de olika program.

Kurser i babymassage

Babymassage för barn mellan 0 och 6/8 månader (bebisen ska inte ha börjat krypa).

Onsdagar klockan 10.00–13.00. Avgiften inkluderar kompendium, ekologisk massageolja och fika.

• Kurs 1: 21 september, 28 september och 5 oktober
  • Kurs 2: 19 oktober, 26 oktober och 2 november
  • Kurs 3: 16 november, 23 november och 30 november

Kontakta oss för att boka plats

Barn- och föräldrafotografering

Öppna förskolan anordnar barn- och föräldrafotografering torsdag 10 november mellan klockan 9.30–15.00. Studio Express ansvarar för fotograferingen. Kontakta oss för att boka plats.

Första hjälpen kurser, HLR barn 0–12 år

• Kurs 1: 8 september klockan 18.00–21.15
  • Kurs 2: 20 oktober klockan 18.00–21.15
  • Kurs 3: 17 november klockan 18.00–21.15

Röda Korset ansvarar för kurserna. För mer information och anmälan kontakta öppna förskolan.

Våra leksaker, material och skapande aktiviteter är riktade till de yngre barnen och stimulerar deras lek och utveckling. Sångstunderna är ålderanpassade. Vi arbetar aktivet för en kemikaliesmart miljö. Våra leksaker är av naturmaterial.

I anslutning till öppna förskolans lokal finns en lekpark, Fyren, med fast lekutrustning och en plaskdamm under sommaren.

Måltider

På öppna förskolan kan du värma medhavd mat i mikro samt köpa (för kontanter) ekologiska grötisar och fika.

Regnbågsfamiljer HBTQI

Öppet för Regnbågsfamiljer (HBTQI) torsdagar klockan 9.00-12.00.

Vi finns på Facebook

I vår grupp på Facebook hittar du alltid aktuell information om vår verksamhet.

Fyrens öppna förskola på Facebook