Interiör från öppna förskolan med små tygdjur på ett bord i förgrunden.

Fyrens öppna förskola

Kärrtorpsvägen 12

Öppna förskola är en mötesplats för föräldralediga och andra omsorgspersoner med små barn, 0 – 5 år, som inte är inskrivna i förskola. Här träffas nyblivna föräldrar, byter erfarenheter, skapar nya kontakter och får råd och stöd från öppna förskolan.

Öppen förskola
Skarpnäck

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tydlig skyltning

Höstterminen 2021

Under veckorna 33, 34 och 35 är verksamheten utomhus.

Informationsträffar om vår verksamhet för nyblivna föräldrar

Välkommen på informationsträffar för nyblivna föräldrar till bebisar 0 - 8 månader. På torsdagar klockan 13.15-13.45 visar vi lokalerna, berättar om vår verksamhet och våra aktiviteter samt svarar på dina frågor.

Stödsamtal

Föräldrastödjare finns hos oss fyra onsdagar klockan 13.30-15.30.

• 30 augusti
  • 27 september
  • 25 oktober
  • 29 november

Kontakta oss för att boka tid för ett eget stödsamtal med familjestödjaren.

Kurser i babymassage

Babymassage för barn mellan 0 och 8 månader.

Onsdagar klockan 10.00-11.30. Avgift inkluderar kompendium, massageolja och fika.

• Kurs 1: 15 september, 22 september och 29 september
  • Kurs 2: 13 oktober, 20 oktober och 27 oktober
  • Kurs 3: 10 november, 17 november och 24 november

Kontakta oss för att boka plats

Barn- och föräldrafotografering

Öppna förskolan anordnar barn- och föräldrafotografering torsdag 11 november mellan klockan 9.30 och 15.00. Studio Express ansvarar för fotograferingen. Kontakta oss för att boka plats.

Våra leksaker, material och skapande aktiviteter är riktade till till de yngre barnen och stimulerar deras lek och utveckling. Våra sångstunder är åldersanpassade. Vi arbetar aktivt för en kemikaliesmart miljö. Våra leksaker är av trä, tyg och naturgummi.

I anslutning till öppna förskolans lokal finns en lekpark, Fyren, med fast lekutrustning och plaskdamm under sommaren.

Det finns tillgång till mikro i hallen och i matrummet och toa/ skötbord när vi är på plats.

Måltider

På öppna förskolan kan du värma medhavd mat i mikro samt köpa (för kontanter) ekologiska klämmisar och fika.

Regnbågsfamiljer

Öppet för Regnbågsfamiljer (HBTQ) torsdagar klockan 9.00-11.45.

Självstående föräldrar

Öppet för föräldrar som är ”ensamma” med sitt barn måndagar klockan 9.30-12.00.

Föräldrastöd

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder föräldrastödsprogram i ABC, Komet, Alla barn i centrum, Skilda världar, Trygghetscirkel, Föräldraskap i Sverige.

Prata med öppna förskolans personal för mer information.

Covid-19

På grund av covid-19 har vi en begränsning på antalet besökare inomhus. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är viktigt att alla följer och respekterar följande regler för att vi ska hålla oss friska!

• Stanna hemma om du eller ditt barn är sjuk eller om någon i familjen är sjuk.
  • Håll det rekommenderade avståndet till andra.
  • Tvätta dina och ditt barns händer noggrant innan och efter ni använder öppna förskolans material.

Vi finns på Facebook

I vår grupp på Facebook hittar du alltid aktuell information om vår verksamhet.

Fyrens öppna förskola på Facebook