Illustration - barn påväg till förskola

Familjedaghemmet Daglyan

Ågesta Broväg 75

Familjedaghemmet Daglyan erbjuder en lugn och trygg miljö i liten grupp. Lägger stor vikt vid utevistelse i skog och parker, rörelse samt skapande både inomhus och utomhus.

Pedagogisk omsorg
Farsta

Uppgift saknas

Bedriver stor del av verksamheten utomhus i skog/natur och parker. Rörelse är en viktig del i min verksamhet som är både utomhus och inomhus (gymnastikhall) samt skapande i olika projekt utifrån barnens intresse. Fri lek får stor plats i verksamheten som är viktig för barnens utveckling, lärande och kommunikation. Arbetar mycket kring trygghet, känslor och att vara en bra kompis. Vi har alltid en lugn stund på dagen i form av vila eller lässtund.

Vi håller till i en lägenhet med uteplats. Stora ytor för lek, skapande, läsning och vila. Ett stort lekrum med material och inredning utifrån barnens ålder, intresse och behov. Egen inhängnad uteplats med lekmaterial samt tillgång till stor innegård i anslutning till uteplatsen.

Bedriver verksamheten i hemmiljö så kök finns där vi lagar mat från grunden samt använder ekologiska matvaror så mycket som möjligt. Barnen får vara en del i matlagningsprocessen samt i dukning och avdukning.

Min vision är att skapa trygghet till varje barn så det kan utvecklas i sin egen takt samt väcka lust att lära och känna nyfikenhet. Att kunna visa empati och vara en god kompis och ha roligt.

Genom att arbeta med detta i verksamheten utifrån Läroplanen och utgå från läroplanen vid planering och utvärdering så uppnås de målen.

Att alltid sträva efter varje barns lika värde.