På bilden syns Förskolan Trollhöjdens rosa fasader och en del av förskolans gård med rutschkana och trappor.

Trollhöjden

Trollesundsvägen 120

Förskolan Trollhöjden ligger i närheten av Högdalen centrum, med närhet till skogen. På förskolan finns 4 avdelningar: Mumin och Hattstugan för barn 1–3 år samt Piff och Puff och Bamse för barn 3–5 år.

Enskede-Årsta-Vantör
5,1

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

I Högdalens förskolors arbetar vi med temainriktat arbetssätt som möjliggör att barn kan arbeta efter egna tankar, önskemål och idéer. Tankar, idéer, teorier och hypoteser ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation, behov och drivkraft att söka kunskaper (projektarbete). I projektarbetet ska barnen få möjlighet att söka och erövra kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera.

Förskolan har en stor naturgård som inbjuder till mycket lek.

Köken följer stadsdelens och Livsmedelsverkets riktlinjer för mat i förskolan. God och näringsriktig mat serveras som är lagad från grunden. Vi garanterat minst 25 % KRAV-godkända råvaror i förskolan. Våra kockar följer en åttaveckorsmatsedel i vårt kostdatasystem Matilda. Matsedeln näringsberäknas och mängdberäknas i systemet och det säkerställer att barnen får i sig det de behöver, vilket ger mindre matsvinn.

Vi på Högdalens förskolor arbetar för att lägga grunden för ett lustfyllt, livslångt lärande. Vi har ett tillåtande förhållningssätt som återspeglas i trygga barn som leker, utforskar och har inflytande i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av transparens i vårt agerande med ett gemensamt demokratiskt synsätt som uttrycks i alla människors lika värde.

Särskilt stöd och behov

Inom enheten Högdalens förskolor finns specialförskolan Delfinen för barn med autism-diagnos.