På högersida ser man förskolans gröna fasad med klassiska parkbänkar utanför. På vänstersida skymtar man förskolans gård.

Visningar: Med anledning av covid-19 har vi just nu inga visningar av förskolan.

Trollberget

Skärlingebacken 9

Välkommen till Trollberget! Vi är en kommunal förskoleverksamhet i Högdalen. På förskolan har vi tre avdelningar, Trollebo 1-3 åringar, Trollsländan och Busebo 3-5 åringar.

Enskede-Årsta-Vantör
4,4

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Trollberget ingår i enheten Högdalens förskolor. I Högdalens förskolors arbetar vi med temainriktat arbetssätt som möjliggör att barn kan arbeta efter egna tankar, önskemål och idéer. Tankar, idéer, teorier och hypoteser ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation, behov och drivkraft att söka kunskaper (projektarbete).

I projektarbetet ska barnen få möjlighet att söka och erövra kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera.

Vår härliga naturgård är uppdelad för stora och små barn. På gården finns det ett stort berg som utmanar barnens motorik och lockar till lek, stockar att klättrar på, sandlåda och klätterställningar. Förskolan Trollberget ligger i närheten av Bandhagens centrum.

Köken följer stadsdelens och Livsmedelsverkets riktlinjer för mat i förskolan. God och näringsriktig mat serveras som är lagad från grunden. Vi garanterat minst 25 procent KRAV-godkända råvaror i förskolan.

Våra kockar följer en åttaveckorsmatsedel i vårt kostdatasystem Matilda. Matsedeln näringsberäknas och mängdberäknas i systemet och det säkerställer att barnen får i sig det de behöver, vilket ger mindre matsvinn.

Vi på Högdalens förskolor arbetar för att lägga grunden för ett lustfyllt, livslångt lärande. Vi har ett tillåtande förhållningssätt som återspeglas i trygga barn som leker, utforskar och har inflytande i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av transparens i vårt agerande med ett gemensamt demokratiskt synsätt som uttrycks i alla människors lika värde.

Föräldravisning av förskolan 2020

För info och bokning av visning: funktion.trollberget@edu.stockholm.se