Förskolan Tallbackens fasader syns bakom lummig grönska och gårdens stora tall.

Tallbacken Stålbogavägen 58

Stålbogavägen 58

Välkommen till förskolan Tallbacken! Förskolan Tallbacken är en liten förskola med två avdelningar, Ekorren för barn 1-3 år och Igelkotten för barn 3-5 år.

Enskede-Årsta-Vantör
4,9
Andel legitimerade förskollärare

• Tydlig skyltning

Vi är en kommunal förskoleverksamhet i Högdalen. Tallbacken ingår i enheten Högdalens förskolor.

I Högdalens förskolor arbetar vi med temainriktat arbetssätt som möjliggör att barn kan arbeta efter egna tankar, önskemål och idéer. Tankar, idéer, teorier och hypoteser ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation, behov och drivkraft att söka kunskaper (projektarbete). I projektarbetet ska barnen få möjlighet att söka och erövra kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera.

Vi har nära till Bandängens parklek, smådjur och skogen finns på promenadavstånd.

Köken följer stadsdelens och Livsmedelsverkets riktlinjer för mat i förskolan. Vi serverar god och näringsriktig mat som är lagad från grunden. Under 2021 erbjöd förskolan över 60 procent ekologiska livsmedel och målet för 2022 är att andelen ekologiska livsmedel ökar till 65%.

Våra kockar följer en åttaveckorsmatsedel i vårt kostdatasystem Matilda. Matsedeln näringsberäknas och mängdberäknas i systemet och det säkerställer att barnen får i sig det de behöver, vilket ger mindre matsvinn.

Vi på Högdalens förskolor arbetar för att lägga grunden för ett lustfyllt, livslångt lärande. Vi har ett tillåtande förhållningssätt som återspeglas i trygga barn som leker, utforskar och har inflytande i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av transparens i vårt agerande med ett gemensamt demokratiskt synsätt som uttrycks i alla människors lika värde.

Visningsdatum våren 2022

• Torsdag den 28 april klockan 09.30
  • Onsdag den 1 juni klockan 09.30

Anmäl dig genom att mejla till: funktion.tallbacken@edu.stockholm.se