Förskolan Tallbackens fasader syns bakom lummig grönska och gårdens stora tall.

Tallbacken Stålbogavägen 58

Stålbogavägen 58

Välkommen till förskolan Tallbacken! Förskolan Tallbacken är en liten förskola med två avdelningar, Ekorren 1-3 år och Igelkotten 3-5 år.

Enskede-Årsta-Vantör
4,9

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi är en kommunal förskoleverksamhet i Högdalen. Trollberget ingår i enheten Högdalens förskolor. I Högdalens förskolors arbetar vi med temainriktat arbetssätt som möjliggör att barn kan arbeta efter egna tankar, önskemål och idéer. Tankar, idéer, teorier och hypoteser ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation, behov och drivkraft att söka kunskaper (projektarbete). I projektarbetet ska barnen få möjlighet att söka och erövra kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera.

Vi har nära till Bandängens parklek, smådjur och skogen finns på promenadavstånd.

Köken följer stadsdelens och Livsmedelsverkets riktlinjer för mat i förskolan. God och näringsriktig mat serveras som är lagad från grunden. Vi garanterat minst 25 % KRAV-godkända råvaror i förskolan Våra kockar följer en åttaveckorsmatsedel i vårt kostdatasystem Matilda. Matsedeln näringsberäknas och mängdberäknas i systemet och det säkerställer att barnen får i sig det de behöver, vilket ger mindre matsvinn.

Vi på Högdalens förskolor arbetar för att lägga grunden för ett lustfyllt, livslångt lärande. Vi har ett tillåtande förhållningssätt som återspeglas i trygga barn som leker, utforskar och har inflytande i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av transparens i vårt agerande med ett gemensamt demokratiskt synsätt som uttrycks i alla människors lika värde.

Särskilt stöd och behov

Inom Högdalens förskoleenhet finns specialförskolan Delfinen för barn med autismdiagnos.