Röd förskolebyggnad med lummiga träd runt omkring och en grind i förgrunden.

Tallbacken Johannelundsvägen 9

Johannelundsvägen 9

Förskolan Tallbacken ligger i villaområdet Sundby/Flysta i Spånga med närhet till skog som ängsmarker. Vi har två åldersindelade avdelningar.

Spånga-Tensta
5,7

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Förskolan består av två åldersindelade barngrupper - Grodan 1-4 år och Nyckelpigan 3-5 år. I närområdet finns skog och ängsmarker som är lätt tillgängliga för barnens lek och upptäckarlust.

Till förskolan hör en gård med lekredskap för olika utmaningar.

Förskolan serverar husmanskost som till största delen tillagas från grunden med bra råvaror. Förskoleenheten Pusslet har aktivt valt att minska andelen tillsatser och konserveringsämnen i maten. Vi serverar inte heller livsmedel som innehåller socker. Matsedeln löper över sex veckor och bygger på Livsmedelsverkets rekommendationer och Stockholm stads riktlinjer. Barnens val återkommer varje månad. Mat – rörelse – vila ger välmående och är grunden för en hälsosam och hållbar livsstil.

Alla barn och medarbetare har rätt till en så bra dag som möjligt, vilket innebär att resurserna delas rättvist. Vi använder oss av alla omsorgssituationer, rutiner i vardagen och aktiviteter för lärande och undervisning. Det viktiga är att väcka lusten för det livslånga lärandet och tron på barns egen förmåga.

Särskilt stöd och behov

Specialpedagog finns på alla förskolor och personal har stöd av psykolog.

Som förälder har du rätt att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är klockan 06.30–18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.