Bild på förskolan Solbacken som är rosa, omgiven av fina gröna buskar.

Solbacken Tensta allé 52

Tensta Alle 52

Förskolan Solbacken ligger centralt i Tensta och är nära kommunikationer, bibliotek, grönområden och lekparker. Det finns en stor fin gård i två plan med olika terränger. Förskolan jobbar utifrån läroplanen och kommunala riktlinjer.

Spånga-Tensta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Roligt att gå till förskolan

Målet med vår verksamhet är att barnen ska tycka att det är roligt att gå på förskolan. Med stöd och vägledning av pedagogerna utvecklas barnen för att få en god gruppkänsla, bli självständiga, få lära sig att skaffa kunskap genom ett forskande arbetssätt och få goda kunskaper i svenska språket. Detta gör att barnen utvecklas positivt och att ni föräldrar känner er trygga när ni lämnar era barn hos oss.

Vi strävar efter en öppen kommunikation samt ett gott samarbete mellan personal och föräldrar.

Närhet till natur och fin terräng

Förskolan Solbacken har två avdelningar, Blåsippan och Anemonen. Båda avdelningarna är utvidgade syskongrupper med barn i åldrarna 1–5 år. Förskolan tillhör förskoleenheten Mosaik och ligger centralt i Tensta.

Vi har närhet till kommunikationer, bibliotek, grönområden och lekparker. Förskolan har en stor, fin gård i två plan med varierande terräng.

Nyttiga måltider

Vi planerar matsedeln utifrån Livsmedelverkets och Stockholms stads riktlinjer och råd om måltider i barnomsorg. Andelen ekologiska livsmedel är cirka 38 procent.

Alla förskolor serverar två vegetariska luncher per vecka och utgår från säsong när vi handlar frukt och grönsaker. Vi arbetar för att minska matavfallet genom att bättre beräkna antalet portioner. Hela enheten deltar i sortering av matavfallet och förpackningsmaterial.

Lära för livet

Vårt mål är att ge barnen trygghet och stimulans för att utvecklas till självständiga och aktiva medborgare och hjälpa dem att utvecklas språkligt, socialt, emotionellt och intellektuellt.

Alla barn ska med glädje komma ihåg sin förskolevistelse som engagerande, inflytelserik och lärorik.

Barnen har möjlighet att en dag i veckan planera och påverka förskolans matsedel, för att bli medvetna om en hälsosam livsstil.

Samarbete med föräldrar

Vi ska möta föräldrarna med respekt och intresse samt skapa ett bra samarbete kring deras barn och erbjuda en trygg och säker miljö.

Särskilt stöd och behov

Stöd finns

De barn som är i behov av extra stöd i sin utveckling får det.

Tillgängligt

Parkeringsplats finns för personer med nedsatt rörelseförmåga. Entré och entréhall är tillgänglig för rullstolsburna. Tillgänglig hiss finns och ledarhundar är välkomna.

Film om förskolan

Möt barn och pedagoger under en vanlig dag på en förskola i Spånga-Tensta.

Se filmen om förskolan i Spånga-Tensta