På bilden syns förskolan Skogens grå fasad med stora inglasade takkupoler.

Visningar: Med anledning av covid-19 har vi just nu inga visningar av förskolan.

Skogens förskola

Trollesundsvägen 55

Välkommen till Skogens förskola! Vi är en förskola som består av fem avdelningar i åldrarna 1-5 år som alla har inriktningen utomhusverksamhet. Björken och Rönnen har barn i åldrarna 1-3. Tallen, Granen och Eken har barn i åldrarna 3-5.

Enskede-Årsta-Vantör

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vi är en kommunal förskoleverksamhet i Högdalen. Skogens förskola ingår i enheten Högdalens förskolor.

I Högdalens förskolors arbetar vi med temainriktat arbetssätt som möjliggör att barn kan arbeta efter egna tankar, önskemål och idéer. Tankar, idéer, teorier och hypoteser ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation, behov och drivkraft att söka kunskaper (projektarbete). I projektarbetet ska barnen få möjlighet att söka och erövra kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera.

Förskolan har inriktningen utomhusverksamhet.

Köken följer stadsdelens och Livsmedelsverkets riktlinjer för mat i förskolan. God och näringsriktig mat serveras som är lagad från grunden. Vi garanterat minst 25 procent KRAV-godkända råvaror i förskolan Våra kockar följer en åttaveckorsmatsedel i vårt kostdatasystem Matilda. Matsedeln näringsberäknas och mängdberäknas i systemet och det säkerställer att barnen får i sig det de behöver, vilket ger mindre matsvinn.

Vi på Högdalens förskolor arbetar för att lägga grunden för ett lustfyllt, livslångt lärande. Vi har ett tillåtande förhållningssätt som återspeglas i trygga barn som leker, utforskar och har inflytande i verksamheten. Verksamheten kännetecknas av transparens i vårt agerande med ett gemensamt demokratiskt synsätt som uttrycks i alla människors lika värde

Föräldravisning av förskolan 2020

För info och bokning av visning: funktion.skogen@edu.stockholm.se