Lekande barn på gården

Önskeförskolan Fatburs Brunnsgata 8

Fatburs Brunnsgata 8

Önskeförskolan AB är en liten familjär och unik utflyktsförskola med barns trygghet, drömmar och värld i fokus. Vi jobbar efter pedagogiken Reggio Emilia, forskande, äventyr, kultur, skapande, lek och lärande. Vi arbetar med personliga inskolningar.

Södermalm
Andel legitimerade förskollärare

• Entré och entréhall för rullstolsburen

Välkommen till Önskeförskolan!

Förskolan med barns trygghet, drömmar och värld i fokus.

Barnet, pedagogik och önskedagar

Önskeförskolan är en Reggio Emilia-inspirerad förskola med läroplanen för förskola i fokus. Här är barnens intresse, motivation, miljö, hälsa, inflytande och forskning avgörande. Vi möter naturvetenskap genom att följa årstiderna och genom spännande experiment. Barns inflytande är viktigt för att man lär sig förstå demokrati och värdet av sin egen röst. Barnet skapar respekt för sig själv, för andra och för sin miljö. Tillsammans skapar vi en gemenskap där glädje för andra och glädje för sig själv värderas lika högt. Barns inflytande hos oss är vår barnsyn och sker i projektarbeten och i den fria leken och bland annat genom önskedagar som är en metod där alla barn blir sedda. Vi vill ge er engagerade och medvetna pedagoger som ser ditt barn och som delar vår värdegrund, värderingar och vår vision:

• Alla ska känna sig trygga och sedda
  • Alla ska tro på sig själv, sina idéer och sina drömmar
  • Alla ska känna glädje och gemenskap

Vi har stora lokaler med 7,5 m2/barn. Alla grupper har sin egen ateljé med material som stimulerar kreativiteten. Vi har ett stort rörelserum med plats för lek, rörelse, dans, yoga, storsångsamling och teaterbesök.

Vi har en stor gård, men går även iväg varje vecka på olika utflykter, så minst en gång varje dag tar vi oss ut på olika äventyr i närliggande parker, grönområden och skogen. Vi lär om trafiken och får omvärldsorientering och följer naturväxlingar. För oss finns det inga dåliga väder.

Önskeförskolan får sin mat från egen kock och från Eco Mat, ett ekologiskt, närproducerat bolag som delar våra värderingar.

• Härlig/ näringsriktig och varierad frukost/ lunch/ mellanmål, så att vi orkar leka & lära.
  • Frukt och grönsaksstund.
  • Nybakt surdegsbröd från Saltå Kvarn.
  • Ekologiskt, glutamatfri och giftfritt i största mån.

Vi vill skapa en hållbar framtid genom en medveten förskola där pedagogik, hälsa, glädje och gemenskap går hand i hand.

Arbetssätt

• Läroplan, forskning och medvetenhet i fokus.
  • Personlig inskolning där vi erbjuder hembesök för trygg start
  • Prisbelönta önskedagar
  • Reggio Emilia inspiration – Projektarbete
  • Tydligt hälsoarbete: rörelselek, dans, barn-yoga & mindfulness
  • Utflykter & utevistelser varje dag. Vi besöker regelbundet skogen.
  • Bevara vårt kulturarv – drama, kultur, museum & bibliotek för alla åldrar.
  • Vi är rädda om vår miljö och lär om återvinning och källsortering
  • Genusarbete är en naturlig del av vår vardag.
  • Growing Mindset för växande självkänsla
  • Transparant verksamhet – Varje dag får du följa vad vi gör och våra aktiviteter på Instagram.

Vi vill att ALLA hos oss på förskolan ska bli sedda, känna delaktighet och uppleva en glädjefull tid hos oss.

Trygghet, personlighet och tydligt värdegrundsarbete

Forskning visar att trygga barn är en förutsättning för att lärande ska ske. Trygghet ger självkänsla, självtillit och självförtroende. Vi tror på mindre verksamhet med ett nära samarbete med hemmen och med en personlig inskolning utifrån barnets behov. Inskolningen kan börja redan innan ni börjar hos oss, då vi vid önskemål kommer och hälsar på hemma hos er.

Apan och Astronauten våra unika maskotar för glädje och gemenskap

Apan och Astronauten är två kompisar som barnen kommer att få lära känna hos oss. Apan och Astronauten vill lära oss att vi ska tro på oss själva, våra idéer och drömmar och vara bra kompisar. Några aktiviteter som vi kommer att träffa Apan och Astronauten i är:

• Apans önskelopp varje vår och höst
  • Astronautens ficklampsäventyr
  • Apans påskjakt