Montessoriförskolan Giraffen

Parmmätargatan 7

Förskolan finns i en vacker och ljus sekelskiftesvåning. Förskolan har två förskollärare, två barnskötare samt en pedagog med annan utbildning. Två av pedagogerna har montessoriutbildning. Förskolan har en styrelse bestående av föräldrar och rektor.

Kungsholmen

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Verksamheten bedrivs enligt Maria Montessoris tankar och idéer. Montessoripedagogiken bygger på barns nyfikenhet, deras upptäckarglädje och ivrighet att pröva nya saker. Vi arbetar med utgångspunkt från att lära barnen från konkret till abstrakt. Allt barnen arbetar med och lär finns väl dokumenterat och kan på så vis följas upp. Verksamheten bygger även på att barns intressen varierar med ålder och mognad. Under de olika intresseperioderna är barnen speciellt mottagna för olika slags kunskap. Det är utomordentligt väsentligt att ta till vara på dessa perioder och barnets spontana lust till arbete. Genom att låta barnens intresse styra valen av arbete och aktiviteter får de arbeta i en stimulerande miljö. På detta sätt ges barnen möjlighet att utveckla sin förmåga till koncentration.

Montessoriförskolan Giraffen grundades 1987 som ett föräldrakooperativ, ekonomisk förening. Verksamheten har sin hemvist i en vacker och ljus sekelskiftesvåning på Parmmätargatan.

Förskolan använder sig av catering.

Det övergripande målet är att varje barn skall känna sig sett. Montessoripedagogiken ska genomsyra allt arbete med barnen.Målet är att barnen ska:

• Vistas i en trygg, harmonisk och stimulerande inomhusmiljö.
  • I gemenskap med lärarna, oavsett väder, leka utomhus dagligen.
  • Arbeta med ett tema varje termin i sin åldersgrupp.
  • Göra teaterbesök, gå på konserter, bio, biblioteksbesök, utflykter och så vidare.
  • Serveras god, näringsriktig hemlagad mat varje dag.

Städ/jour
Förskolan har medgetts avsteg från öppenhetskravet enligt 8 kap. 18§ skollagen. Avsteget innebär att föräldrarna städar förskolans lokaler, cirka en gång var femte vecka per familj, samt vid dessa tillfällen har jour vid ordinarie personals sjukfrånvaro.

Öppettider
Förskolan erbjuder flexibelt öppethållande för närvarande mellan 07.45 och 16.30. Föräldrar har dock möjlighet till barnomsorg inom Stockholms stads ramöppettider 06:30 – 18:30 om behov finns.

Kö-regler
Generella frågor kring kö och antagning kontakta rektor
Catharina Tinnerstedt
forskolan.giraffen @telia.com