Inomhusmiljö förskolan

Miro Kids Förskola

Sankt Eriksgatan 50

Förskolan ligger på Kungsholmen och har stora ljusa lokaler. I vår närmiljö finns park och grönområden och stor del av verksamheten bedrivs utomhus. Vår profil är sång, dans, rörelse, musik och drama.

Kungsholmen
4,6

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Miro Kids profil; sång, dans, musik, rörelse och drama

Vi strävar efter att locka fram barnens kreativitet och fantasi. Barnen utmanas till att uttrycka sig i olika uttrycksformer. Skapande förmåga, förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång, musik, dans och drama. Använda sin kropp, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning.

I praktiken innebär det att sång, dans, musik, rörelse och drama vävs samman och integreras med de nationella målområden, så som språk, matematik, naturvetenskap, teknik etc.

Miro Kids förskola är belägen centralt på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Ingång till förskolan ligger mitt emellan Sankt Eriksgatan och Kronobergsgatan i ett väl avskärmat och lugnt läge.

Miro Kids Förskola har ett modernt kök med en egen kock/husa som lagar maten från grunden. Vi följer livsmedelsverkets framtagna råd för mat och kost i förskolan och i möjligaste mån använder vi oss av ekologiska livsmedel.

Måltiderna är en fantastisk stund för samtal, att lyssna till varandra, vänta på sin tur, bordsskick m.m och tillsammans med personalen har vi därför pedagogiska måltider som vi ser som ett viktigt lärande.

Pedagogerna jobbar med barnens vardagliga lärandeprocesser och arbetar för att barnen stimuleras och utmanas i sitt språk, sin grov- och finmotorik, sitt intresse för natur, sitt matematiska-, tekniska-, utforskande- och naturvetenskapliga tänkande och lärande samt i sina uttrycksformer som bild, sång, dans och drama.

Dessa läroprocesser sker i förskolans pedagogiska verksamhet som tema, samlingar, utevistelse, skapande samt i den fria leken. Barnen uppmuntras till att ta hänsyn och att samarbeta men också att stärkas i sin individuella utveckling.

Kamratskap, Talang, Ansvar, Nyfikenhet och Lustfyllt lärande är våra ledord som genomsyrar allt arbete på vår förskola. Vi har även formulerat mottot: “Alla spelar roll” som speglar våra gemensamma värderingar, vårt förhållningssätt gentemot barn och föräldrar liksom mellan oss kollegor.

Särskilt stöd och behov

Barn som är i behov av särskilt stöd i sin utveckling ska ges det stöd som deras speciella behov kräver så att de utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna behov och förutsättningar och har möjlighet att ingå i gemensamma aktiviteter.

På förskolan har vi fyra studios och plats för totalt 60 barn i åldrarna 1-5 år. Hos oss arbetar förskollärare, barnskötare och specialpedagoger inom vår profil.

Vill ni ställa er i kö?

För information gällande besök och antagning se vår hemsida.

Vi har en stor modern och nyrenoverad lokal anpassad för vår verksamhet, ca 500 kvm i markplan, där alla rum har fönster och ljusinsläpp. Förutom våra Studios, har vi ett allrum ”Stora Salongen” med en dramascen för sång, dans, rytmik och rörelse och i anslutning till detta har vi även vårt ”Mirotek” (bibliotek). Vi har ett musikrum och inspelningsstudio där barnen kan prova att spela olika instrument. Vi har dessutom en egen liten innergård/uterum där vi kan leka eller ha skapande aktiviteter. Vi har ett eget kök och i anslutning till det har vi en pedagogisk matsal ”Loungen”.