Tecknad bild på en förskola i lila nyanser

Mellangården, Risingeplan 33

Risingeplan 33

Mellangårdens förskola ligger i Tensta med närhet till Järvafältet. Förskolan erbjuder plats till barn 1–5 år. Den består av tre avdelningar för barn 1–4 år och en avdelning för 5-åringar. Avdelningar med 17–18 barn har tre pedagoger.

Spånga-Tensta

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Barnens utveckling stöds och stimuleras utifrån barnets utvecklingsnivå och behov. Förutsättningarna för att barnet utvecklar en god självkänsla, ett gott självförtroende, självständighet samt förmåga att ta ansvar ska finnas. Varje barn ska få ett gott självförtroende och en positiv inställning till lusten att lära och utforska.

Vid första kontakten med föräldrar och barn skapas förutsättningar där barn och föräldrar är delaktiga i verksamheten.

Förskolan har en egen gård som är kuperad med tillgång till bland annat sandlåda, rutschkana och klätterställning.

Vid planeringen av matsedeln utgår vi från Livsmedelsverkets och Stockholms stads riktlinjer och råd om måltider i barnomsorg. Andelen ekologiska livsmedel är cirka 38 procent. Alla förskolor serverar två vegetariska luncher per vecka och utgår från säsong när vi handlar frukt och grönsaker. Vi arbetar för att minska matavfallet genom att bättre beräkna antalet portioner. Hela enheten deltar i sortering av matavfall och förpackningsmaterial.

Vårt mål är att ge barnen trygghet och stimulans för att utvecklas till självständiga och aktiva medborgare samt hjälpa dem att utvecklas språkligt, socialt, emotionellt och intellektuellt.
Vi ska möta föräldrarna med respekt och intresse samt skapa ett bra samarbete kring deras barn och erbjuda en trygg och säker miljö.
Alla barn ska med glädje komma ihåg sin förskolevistelse som engagerande, inflytelserik och lärorik.
Barnen har möjlighet att en dag i veckan planera och påverka förskolans matsedel för att bli medvetna om en hälsosam livsstil.

Entré och entréhall är tillgängliga för rullstolsburna och ledarhundar är välkomna.