Månstugan

Månstugan, Hjulsta backar 3-5

Hjulsta backar 3-5

Förskolan Månstugan har 4 avdelningar. Vi arbetar mycket med musik, sång, rörelse och drama. I förskolan arbetar även en dans pedagog och NTA- pedagoger. Frukost, lunch och mellanmål lagas från grunden av en kokerska.

Spånga-Tensta
5,1

Uppgift saknas

I Pusslets förskoleenhet strävar vi efter en lärandeorganisation som gynnar alla barn i våra verksamheter. Stöd- och styrdokument kopplas ihop med det praktiska arbetet och förankrar ett professionellt förhållningssätt. Vi skapar gemensam förståelse för uppdraget inom enheten och utför det med glädje, engagemang, stabilitet och flexibilitet. Vi strävar efter en verksamhet som ständigt utvecklas och drivs framåt. Som förälder har du rätt att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30-18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton."

Ute miljö: Möjlighet för lek, sandlådor, klätterställning, cykling och kuperad mark motorisk träning. Förråd finns för ute leksaker och gymnastik redskap. Inne miljön: Rymliga lokaler med musikutrymme, läsutrymme, ateljé, byggutrymme och IKT utrymme.

Månstugan tillagar sin egen mat. Vi serverar husmanskost som till största delen tillagas från grunden med bra råvaror. Förskolan har gjort detta aktiva val för att vi vill minska på andelen tillsatser och konserveringsämnen i vår mat som serveras. Vi har också valt bort att servera livsmedel som innehåller socker. Våra matsedlar utformade för att minska intaget av kött och öka andelen vegetariskt mat. Matsedlarna är anpassade enligt gällande riktlinjer och efter den nya tallriksmodellen.

Alla barn och medarbetare har rätt till en så bra dag som möjligt, vilket innebär att resurserna delas rättvist. Varje medarbetare behöver finna trygghet och trivsel i vår organisation för att må bra och ha hög frisknärvaro. Stadsdelens vision "Vi gör skillnad för människan i vardagen" ska vara vägledande utifrån bemötande, resultat, engagemang och kompetens . Vi använder oss ut av alla omsorgssituationer, rutiner i vardagen och aktiviteter för lärandesituationer. Det viktiga är att väcka lusten till det livslånga lärandet och tron på sin egen förmåga.