Barnen skapar med naturmaterial.

Lyckan

Wollmar Yxkullsgatan 19-21a

Varmt välkommen till förskolan Lyckan. Förskolan ligger i anrika Maria sjukhus sedan tre år tillbaka och har en stor, fin innergård. Hos oss på Lyckan ligger barnens nyfikenhet och lust att lära till grund för verksamheten.

Södermalm

Tillgänglighet

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vi har en föräldraaktiv introduktion då familjen får en god inblick i vår verksamhet och möjlighet att lära känna barnen, pedagogerna och miljöerna.

Vi arbetar i större och mindre grupper och erbjuder barnen en rolig och utvecklande miljö för lek och lärande utifrån barnens intressen och behov.

Pedagogerna inspirerar barnen och bjuder in till spännande och roliga aktiviteter och utmaningar. Vi arbetar med teman och projekt utifrån Södermalms gemensamma projektuppdrag kring hållbar framtid. Vi fokuserar mycket på social hållbar utveckling genom att utmana barnen i det sociala samspelet och reflektera kring hur man är en bra kompis.

Genom barnens aktiva inflytande och pedagogernas medvetna arbete med förskolans läroplan arbetar vi strukturerat med förskolans uppdrag. Vårdnadshavarna får kontinuerlig information om förskolans verksamhet och arbetssätt på vår skolplattform från respektive grupps pedagoger.

Vi utformar den pedagogiska miljön för att barnen ska få möjlighet att befinna sig i en rolig och stimulerande miljö på förskolan varje dag.

Förskolan ligger centralt och barnen besöker ofta närliggande parker, till exempel Tanto och Ivar Los park.

Maten lagas på förskolan och köket är en central plats på Lyckan. Våra kockar är välutbildade och brinner för att väcka matglädje och nyfikenhet så att barnen vågar och vill upptäcka nya smaker. Doften av nybakat bröd och god mat förgyller vår förskola.

Vi lagar maten från grunden. Köket använder minst 50 procent ekologiska livsmedel.

Vi ser köket som ett pedagogiskt rum. Barnen och pedagogerna samarbetar tätt med våra kockar i köket.

Vi erbjuder barnen en verksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. Vi vill att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla våra barn.

Barnens intressen, upplevelser, tankar och fantasi inspirerar oss till roliga och lärorika projekt där pedagogerna undervisar och inspirerar barnen till att uttrycka sig i olika former genom skapande, lek och utforskande.

I samarbete med barnens vårdnadshavare är vår målsättning ett gott samarbete för att skapa bästa möjliga förutsättningar för varje barns utveckling.

Leken spelar en viktig roll i verksamheten och stimulerar barnens fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande.

På grund av rådande situation har vi valt att ställa in visningar av förskolan.

Digital visning av förskolan

Våra kockar bjuder in familjerna till soppmingel där de erbjuder tillfälle att prata om hur vi arbetar med mat och miljöfrågor.

Vårdnadshavare kan ta del av vår pedagogiska verksamhet samt matsedel och information från köket via skolplattformen.

Gemensamma traditioner: Vi har sommar fest och vinter fest som vårdnadshavare bjuds in till.