Barnen skapar med naturmaterial.

Lyckan

Wollmar Yxkullsgatan 19-21a

Varmt välkommen till förskolan Lyckan. Förskolan ligger i anrika Maria sjukhus sedan tre år tillbaka och har en stor, fin innergård. Hos oss på Lyckan ligger barnens nyfikenhet och lust att lära till grund för verksamheten.

Södermalm

• Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss

Vi har en föräldraaktiv introduktion då familjen får en god inblick i vår verksamhet och möjlighet att lära känna barnen, pedagogerna och miljöerna.

Vi arbetar i större och mindre grupper och erbjuder barnen en rolig och utvecklande miljö för lek och lärande utifrån barnens intressen och behov.

Vår önskan är att skapa en trygg och inspirerade miljö för ditt barn där utforskande, lustfullt lärande och kreativitet får stå i centrum. På vår förskola vill vi stötta barnen i deras utveckling att formas till trygga, självständiga och empatiska individer.

Pedagogerna inspirerar barnen och bjuder in till spännande och roliga aktiviteter och utmaningar. Vi arbetar med teman och projekt utifrån Södermalms gemensamma projektuppdrag kring hållbar framtid. Vi fokuserar mycket på social hållbar utveckling genom att utmana barnen i det sociala samspelet och reflektera kring hur man är en bra kompis.

Genom barnens aktiva inflytande och pedagogernas medvetna arbete med förskolans läroplan arbetar vi strukturerat med förskolans uppdrag. Vårdnadshavarna får kontinuerlig information om förskolans verksamhet och arbetssätt på vår skolplattform från respektive grupps pedagoger.

Vi utformar den pedagogiska miljön för att barnen ska få möjlighet att befinna sig i en rolig och stimulerande miljö på förskolan varje dag.

Förskolans centrala läge erbjuder goda möjligheter för att lära barnen att bli trygga i stadsmiljö men samtidigt få vistas mycket i utomhus i parker och i Tantolundens härliga grönområden.

Maten lagas på förskolan och köket är en central plats på Lyckan. Vår kock är välutbildad och brinner för att väcka matglädje och nyfikenhet så att barnen vågar och vill upptäcka nya smaker. Doften av nybakat bröd och god mat förgyller vår förskola.

Vi lagar maten från grunden. Köket använder minst 50 procent ekologiska livsmedel.

Vi ser köket som ett pedagogiskt rum. Barnen och pedagogerna samarbetar tätt med vår kock i köket.

Vi erbjuder barnen en verksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. Vi vill att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla våra barn.

Barnens intressen, upplevelser, tankar och fantasi inspirerar oss till roliga och lärorika projekt där pedagogerna undervisar och inspirerar barnen till att uttrycka sig i olika former genom skapande, lek och utforskande.

I samarbete med barnens vårdnadshavare är vår målsättning ett gott samarbete för att skapa bästa möjliga förutsättningar för varje barns utveckling.

Leken spelar en viktig roll i verksamheten och stimulerar barnens fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande.

Visning

• Fredagen 29 oktober 09.00
  • Fredagen 26 november 09.00

För visning kontakta förskollärare Johanna Fogelberg telefon 08-508 122 86 eller e-post johanna.fogelberg@edu.stockholm.se.

Digital visning av förskolan

Vårdnadshavare kan ta del av vår pedagogiska verksamhet samt matsedel och information från köket via skolplattformen.

Barnens nyfikenhet och lust att lära lägger grunden för verksamheten.
I våra lokaler finns det plats för rörelse.
I vår ateljé får barnen utlopp för sin kreativitet.
Vi utformar pedagogiska miljöer som uppmuntrar till lek.