Grafisk illustration av förskola

Liten blir stor

Starrängsringen 1

På Förskolan Liten blir stor finns två grupper. Liten för barn 1–3 år och Stor för barn 3–6 år.

Östermalm
6,3

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

För oss på Liten blir stor är bemötande och goda relationer det mest grundläggande. En pedagogik som bygger på trygghet, glädje och gemenskap – då vet vi att barn utvecklas bäst. Att lära sig nya saker är lätt om man samtidigt har roligt och det har vi här.

Vi erbjuder en varm och positiv miljö tillsammans med engagerade vuxna.

På Förskolan Liten blir stor vill vi skapa inspirerande mötesplatser för barnen. Med mötesplatser menar vi att barnen ska kunna möta och utveckla/utforska relationer till både material och till andra barn.

För oss är också utevistelsen en viktig del av vår verksamhet. Vi har en fin gård men också nära till skog och park.

På förskolan strävar vi ständigt efter utveckling och förnyelse samtidigt som vi värnar för kontinuitet och stabilitet i menyn. Vår matsedel består av näringsriktig tilltalande mat för barn.

Vi ser även till att minimera användandet av allergener i matlagningen. Vi har dialog kring hur vi ska öka andelen vegetabilier och ekologiska och kravmärkta livsmedel. Förskolan är även miljösmart.

Barn, föräldrar och personal känner sig trygga och respekterade i förskolan. Vi har ett klimat som präglas av värme, professionalitet och framtidstro.

Liten blir stor är en av åtta förskolor i Stadions förskoleenhet.

Vi strävar efter att kombinera den lilla förskolans fördelar i form av trygga relationer med den stora enhetens potential vad gäller utveckling och samarbete.

Stadions Förskolor samarbetar under jul och sommartider när det gäller lokaler och öppettider.

Varje förskola har Arbetsplatsträff (APT) 1 gång i månaden, då vi stänger klockan 15.45. Vi har också planeringsdagar fyra dagar varje år. Dessa dagar är förskolorna stängda.