Illustration - barn påväg till förskolan

Les p'tits choux

Frejgatan 85 och 91

Les p'tits choux är en liten verksamhet som välkomnar 30 barn mellan ett och sex år, uppdelade i två avdelningar, i en trygg, stimulerande och trivsam miljö. Det är en enskilt driven förskola, öppen för alla, med en franskspråkig profil.

Norrmalm

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolans verksamhet har en fransk språkprofil samtidigt som den knyter an till den svenska läroplanen för förskolan (Lpfö 98, reviderad 2016). Hos oss har varje barn möjlighet att lära känna bägge kulturer samt att utveckla sina språkkunskaper i både svenska och franska.

Avdelningen för yngre barn ligger på bottenvåningen av en byggnad med flera hyreslägenheter. Vi har här tillgång till en innegård med gungor, cyklar och sandlåda bland annat. Avdelningen för äldre barn ligger även den på bottenvåningen av ett hyreshus. Lokalen består av ett stort och ljust rum samt ett lite mindre rum där vi har vårt bibliotek. På bägge avdelningarna har vi anpassat miljön efter barnens ålder, förmågor, intressen och lust.

Till lunch får vi måltiden levererad av ”Matomsorg AB”. Varje lunch består av en råkost, grönsaker, tillbehör och protein (utom en gång i veckan, då är det vegetariskt). Produkterna är ofta ekologiska, vilket framgår på matsedeln som föräldrarna får. Personalen äter tillsammans med barnen och samtalar med dem, ofta lyssnar vi på klassisk musik under måltiden. Till mellanmål erbjuder vi exempelvis ekologisk yoghurt eller mjölk, smörgås med pålägg, grönsaker eller frukt.

Barn har ett stort behov av att bli sedda, bekräftade och lyssnade på varje dag. Vår förskola har små grupper vilket gör att pedagogerna verkligen känner varje barn och varje barn känner varje pedagog. På varje avdelning har varje pedagog ansvar för max 5 barn. Vi arbetar för att främja barnens glädje och välmående under deras vistelse hos oss. Det är viktigt för oss att barnen känner sig trygga och får utveckla sina förmågor. Vår pedagogik grundar sig på demokratiska värden, öppenhet och respekt för olikheter i tänkande och agerande. De värden vi står för baseras på att individen respekteras och får möjlighet att utveckla sin egen identitet. Självklart baserar vi vårt arbete på förskolans läroplan (lpfö98/16).

Hälsa och rörelse: Att vara aktiv och röra på sig minst en timme om dagen motverkar sjukdom och hälsoproblem. Detta har vi tagit fasta på och har organiserat dagarna på förskolan så vi på förmiddagarna vistas utomhus. Vi går iväg till olika parker i närområdet, tar tunnelbanan till Judarskogen eller promenerar till Hagaparken. På vinterhalvåret har vi tillgång till en gymnastiksal dit vi går en gång per månad med de äldre barnen. Vi har också yogapass för alla på förskolan!