Exempelbild

Kakburken

Sköndalsvägen 4

Förskolan Kakburken ligger i ett lägenhets- och radhusområde nära Sköndals centrum. Förskolegården är en spännande, kuperad naturtomt som inbjuder till lek, rörelse och utforskande. Förskolan består av fyra avdelningar som är åldersindelade.

Farsta
5,8

Uppgift saknas

Vår förskola ska vara en plats där alla känner sig välkomna, trygga och delaktiga. Där barnen aktivt får skapa sin egen kunskap och identitet tillsammans med andra barn och medforskande pedagoger.

Vår miljö är inspirerande, föränderlig och inbjuder till utforskande lek, skapande och lärande. Grunden till vårt pedagogiska arbete inspireras av förskolorna i Reggio Emilia. Det innebär att vår barnsyn bygger på tron att alla barn är kompetenta, intelligenta och har en naturlig drivkraft att utforska världen.

I vårt kök tillagas näringsrik kost av vår kokerska.

Barn och föräldrar möts av ett professionellt förhållningssätt och en pedagogisk lärmiljö där alla barns nyfikenhet, lust och förmåga tas tillvara. En tydlig, tillåtande och tillgänglig verksamhet där barnen är delaktiga i undervisning och lärande genom lek och lust.

Särskilt stöd och behov

Förskolan har möjlighet att vid behov få specialpedagogiskt stöd. Vi har tillgång till specialpedagoger, talpedagog och förskole- psykolog.

Förskolan är en del av den digitalisering som sker i samhället. Genom ett medvetet arbete på våra förskolor införs detta inom samtliga områden. Barnen blir producenter och medskapare och får ta del av kodning och programmering samt möta källkritik.