Huset

I Ur och Skur Vindivil

Kvickrotsgränd 23

Hässelby-Vällingby

Med vår I Ur och Skur inriktning vill vi sträva efter att alla barn utvecklar ett intresse för naturen och tack vare mycket utomhusvistelse får stöd och stimulans i hela sin utveckling.

Uppgift saknas
Uppgift saknas

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Med Friluftsfrämjandets barnverksamhet som vår grund upplever vi med alla våra sinnen utomhus, I Ur och i Skur, alltså utomhus hela året om.
Alla barn har en speciell skogsdag. Skogsknopparna är 1-2 år, Skogsknyttarna är 3-4 år och Skogsmullarna är 5-6år. Vi erbjuder skidskola, Lagge, för alla som vill och skridskoskola, Skrinna, för ”mullarna”. Mullarna har också Laxe som är Mulles kompis vid vattnet. Där fiskar vi och undersöker vad som finns vid stranden. Vi kanske tom kan ta ett dopp om det passar.
Vi arbetar också aktivt med Hitta Vilse, som är en verksamhet som kommer från Civilförsvarsförbundet.

Våra lokaler ligger på en återvändsgata och på vår tomt har vi bl.a sandlådor, en sovkoja där de små barnen sover och en härlig eldstad som vi eldar i för att få till en härlig stämning en tidig morgon, göra lunch på eller mellanmål. Samlas runt elden är en härlig upplevelse.

Vår tomt är ganska stor och där kan vi uppleva ”lite skog”, vi odlar i våra pallkragar och samtidigt finns det plats för tex bollek.

Vi har en egen kock dom gör maten från grunden. Det är härligt att komma in efter en härlig utomhus förmiddag och det luktar hemlagad mat, då blir man hungrig och sugen på att äta. Vi äter i miljösynpunkt vegetariskt 2ggr/vecka, fisk 1ggn/vecka.

Vi köper Eko/krav i bl.a alla mejeriprodukter, mjöl, potatis, bananer. Vi äter svenskt kött då vi äter kött. Vår kock bakar allt bröd.

Vår pedagogiska vison är:

Friluftsliv där vi tillsammans får obegränsad tid att öva, pröva, upptäcka och utforska. Vår verksamhet ska genomsyras av glädje, kamratskap och äventyr.

I Ur och Skurs mål med läroplanen som grund. Verksamheten ska sträva efter att varje barn:
· Utvecklar intresse och kunskaper om naturen samt utvecklat en naturkänsla
· Utvecklar kunskap om en hållbar livsstil
· Utvecklar kunskap om att praktiskt handlande efter allemansrätten
· Får stöd och stimulans i hela sin utveckling genom vistelse i naturen
· Får möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt i naturen
· Får utveckla grunden till ett livslångt intresse för friluftsliv

Vi är som grundbemanning 7 pedagoger och en kock. Alla pedagoger arbetar 100%.
Alla som arbetar på I Ur och Skur Vindivil får tillhandahålla en Ipad med abonnemang för att dels göra sin dokumentation men också för att närvaron på barnen och kontaktuppgifterna till föräldrarna finns på en av oss använd app, Tyra.