Tecknad bild

För att förhindra smittspridning vid förskolan är föräldravisningar under mars och april inställda.

Glasmålningen

Guldsmedsvägen 10

Förskolan Glasmålningen ingår i enheten Blåsut/Dalens förskolor. Enhetens utgångspunkt är att bedriva en utbildning som är trygg, rolig och säker. Utbildningen ska främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära.

Enskede-Årsta-Vantör

Uppgift saknas

Blåsut/Dalens förskolor har en miljö där vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för alla barns olika sinnen samt att förskolan erbjuder en utmanade och stimulerande miljö, inne och utomhus.

Förskolan Glasmålningen består av ett friliggande suterränghus som omringas av två gårdar. En av gårdarna riktar sig mot barnen i de yngre åldrarna och den andra som är kuperad riktar sig mot barn i de äldre åldrarna.

Hos oss lagas all mat från grunden och med hög andel ekologiska livsmedel. Vi likt alla kockar i Enskde-Årsta-Vantör använder sig utav kostdatasystemet Matilda som möjliggör näringsriktiga måltider.

På Blåsut/Dalens förskolor ska alla barn känna sig delaktiga och få möjlighet till att vara medskapare i sin egen miljö. Barnen ska möta aktiva och intresserade vuxna som skapar förutsättningar för lek och lärande. Alla medarbetare på Blåsut/Dalens förskolor arbetar i relation med läroplansmålen och har ett medvetet förhållningssätt och arbetssätt för att skapa goda förutsättningar för barns lärande och utveckling. Vi strävar efter likvärdighet och delaktighet på alla förskolor i enheten.

På våra förskolor ska alla vuxna känna sig delaktiga och medskapare av sin arbetsmiljö. De ska känna ett ansvar i hur hen bemöter andra och påverkar sin arbetsplats och i hur den fungerar.

Verksamheten ska präglas av glädje, meningsfullhet, helhetssyn och flexibilitet. På vår enhet ska alla mötas med respekt och inga former av förtryck och handlingar som leder till att barn, vårdnadshavare eller medarbetare känner sig kränkta får förekomma. Olikheter ska ses som en tillgång och tas tillvara. Flickor och pojkar ska ha lika möjligheter till inflytande och utrymme i verksamheten. Barnen oavsett könstillhörighet ska känna sig trygga hos oss så att de utvecklar sin nyfikenhet, sin lust att leka och lära.

Föräldravisning av förskolan 2020

Föräldravisning av förskolan är:

• måndag 24 feb, kl 09.30
  • tisdag 21 april, kl 09.30 (INSTÄLLT)
  • måndag 1 juni, kl 9.30

För information och bokning av visning: skicka ett sms med namn och antal personer till avdelningen Trollebo, (Glasmålningen) på 076-12 14 557.