Förskolan Vårbrodden ligger i ett enplanshus i trä, med stora lekytor framför och två stora sandlådor framför.

Förskolan Vårbrodden

Smedshagsvägen 5

Hässelby-Vällingby

På förskolan Vårbrodden lägger vi grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten är rolig, trygg och lärorik för alla. Förskolan erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Förskolan har två avdelningar:

• Igelkotten för barn mellan 1 och 3 år
  • Regnbågen för barn mellan 3 och 5 år

Förskolan Vårbrodden är en traditionell svensk kommunal förskola som arbetar efter följande styrdokument:

• Skollagen (2010:800)
  • Läroplan för förskolan (Lpfö98/16)
  • Trollboda Smedshagen förskolors Likabehandlingsplan
  • FN:s barnkonvention
  • Diskrimineringslagen
  • Trollboda-Smedshagen förskolors verksamhetsplan 2017
  • Stockholms stads förskoleplan
  • Livsmedelslagen
  • Offentlighets- och sekretesslagen

Vi har en stor tomt som inbjuder till lek. Den pedagogiska miljön är väl genomtänkt för att locka barnens nyfikenhet och utvecklas regelbundet efter barnens intressen och behov samt verksamhetens mål.

På förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål varje dag som lagas på förskolan Vårbrodden. Speciell kost serveras till de barn som behöver detta. Minst 40 % av våra råvaror är ekologiska och vi följer Livsmedelsverkets råd ”Bra mat i förskolan”.

Verksamhetens mål och vision är att alla barn ska få de bästa förutsättningar att utvecklas, trivas och känna gemenskap.

Vi vill se varje barn som en individ och få barnet att tro på sig själv och ge barnet en känsla av att "jag duger, jag kan". Vi möter varje barn med respekt och ger barnet möjlighet till inflytande och väcker barnets lust till lärande genom en lustfylld pedagogik.

Vårt mål är även att vi tillsammans med dig som vårdnadshavare kan skapa ett nära och förtroendefullt samarbete. Som vårdnadshavare skall du känna att du har möjlighet till ett demokratiskt inflytande. I samarbete med dig, som vårdnadshavare, ska barnen utvecklas till ansvarstagande människor.