Valvets gård

Förskolan Valvet

S:t Göransgatan 95

Välkommen till förskolan Valvet. Vi ligger i en unik k-märkt byggnad med ljusa ytor vid Fridhemsplan och barnen har en stor och lummig gård att leka på. Vi lägger stor vikt vid att alla barn ska bli sedda och lyssnade på.

Kungsholmen
5,5

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vår verksamhet tar utgångspunkt i ett utforskande förhållningssätt där barn och pedagoger tillsammans undersöker och skapar mening. Vi lägger stor vikt vid att skapa sammanhang där barnen får möjlighet att mötas och lära tillsammans som en grupp och det är barnens nyfikenhet och lust att lära som visar vägen för vårt arbete.

Vår verksamhet erbjuder en mångfald av uttryckssätt som exempelvis dans, musik, måleri, tecknande, lera vilka alla bidrar i barnens lärprocesser. Vi delar alltid in barnen i mindre grupper ute och inne, för att kunna fånga varje barns tankar och läroprocesser. Vi lägger stor vikt vid att alla barn ska bli sedda och lyssnade på. Vi har ett drama- och musikrum som används flitigt, musiken är en viktig del av vår verksamhet.

Den pedagogiska miljön spelar en viktig roll i vår verksamhet och vi erbjuder en mångfald av material som kan locka barnen och utmanar deras lärprocesser. Miljöerna är iscensatta för att skapa möten och samarbete mellan barnen och är utformade så att alla kan känna självständighet och inflytande över sin dag på förskolan. Vi har delat in rummen i olika stationer där allt material har sin givna plats så att det blir tydligt för barnen vad de kan göra till exempel måla eller teckna.

På Valvet arbetar ett köksteam med erfarna kockar. Varje dag serverar de vällagad mat med hög andel ekologiska råvaror, så att barnen får bra energi för hela dagen.

På Valvet, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Hos oss kan ditt barn vara nära sin kända miljö och sitt närområde. Vi ligger i en unik k-märkt byggnad med ljusa ytor vid Fridhemsplan och barnen har en stor och lummig gård att leka på. Hos oss arbetar pedagogerna nära barnen i kreativa miljöer. Vi delar dagligen in barnen i mindre grupper för att skapa goda förutsättningar för lek och utforskande och ge alla barn utrymme till inflytande och delaktighet. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Datum för Valvets föräldravisningar denna termin:

18/9 Onsdag kl:16.00

14/10 Måndag kl:16.00

13/11 Onsdag kl:16.00

4/12 Onsdag kl:16.00

Förutom Valvet ingår Kungsholmens västra förskola, Röda Villan, Dammen och Kronan i förskoleenheten.