Fem barn hoppas hopprep utanför förskolan

Förskolan Solrosen Bergengatan 22

Bergengatan 22, Kista

Solrosen är en av sex förskolor i enheten Husby förskolor. Förskolan ligger mitt i Husby med närhet till både natur, lekparker och utflyktsmål som Akalla By och Eggeby gård.

Rinkeby-Kista
4,8
Andel legitimerade förskollärare

Uppgift saknas

Lek och lärande

Vi arbetar efter förskolans läroplan. Det betyder bland annat att vi i vår verksamhet förankrar de demokratiska värden som samhället vilar på.

På förskolan Björkbacken får barnen själva uppleva innebörden av solidaritet och människors lika värde. Lek och lärande är grunden i vår verksamhet som utgör den första delen av barnens utbildningstid.

Vi bemöter barnen på ett sådant sätt att de känner stolthet och lust att lära så att de kan anta de utmaningar framtiden erbjuder dem i ett mångkulturellt samhälle.

Miljö för lek och aktiviteter

Förskolan har en stor och ljus gård med gräsytor, klätterställningar, sandlådor, träd och buskar som inbjuder till fysisk aktivitet och lek. I närheten finns en lekpark med gungor.

Lokalerna är uppdelade på fem avdelningar med flera mindre rum som ger barnen möjlighet att leka i mindre grupper. Centralt i huset finns en stor lekhall som används för gemensamma aktiviteter.

Nyttiga måltider

Vår kokerska beräknar och lagar näringsriktig mat enligt riktlinjer från Livsmedelsverket. Det gäller alla måltider på förskolan. 2016 var 54 procent av maten KRAV-märk.

Vi arbetar med Saperemetoden som ger kunskap om de fem sinnena syn, smak, lukt, känsel och hörsel.

Genom Sapere lär sig barnen att:

• känna sina sinnen
  • träna upp sitt språk och att uttrycka vad de upplever
  • våga prova nya maträtter
  • måltider och mat är spännande och kul
  • vilja äta mer och varierat

Vi vill att varje barn ska:

• känna glädje och fortsatt lust att lära
  • delta i en demokratisk process
  • känna tilltro till sig själv, sina förmågor och sitt eget lärande