Bild på förskolan och dess gård.

Förskolan Snårvinden

Snårvindevägen 4

Förskolan öppnar under hösten 2019.

Hässelby-Vällingby
Uppgift saknas
Uppgift saknas

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Snårvinden är en nybyggd förskola som öppnar den 30 augusti 2019. Förskolan har i dagsläget två avdelningar:

• Gul 1-3 år

• Blå 3-5 år

På sikt kommer det finnas sex avdelningar på förskolan. Aktuell information kommer uppdateras regelbundet på hemsidan.

Snårvinden är en traditionell svensk kommunal förskola som arbetar efter följande styrdokument:

• Skollagen (2010:800)

• Förordningen (SKOLFS 2016 och 2018) om läroplan för förskolan

• FN:s konvention om barns rättigheter

• Budget för Stockholms stad

Den pedagogiska miljön är organiserad utifrån tanken att barn lär genom att utforska sin omvärld. Genom att leka och skapa utmanas barnen i sitt tänkande om bland annat matematik, språk och kommunikation. Miljöerna på förskolan är anpassade efter barnens intressen, nyfikenhet, ålder och våra styrdokument.

• På förskolan finns ett tillagningskök och det lagas och serveras frukost, lunch och mellanmål varje dag.

• Speciell kost serveras till de barn som behöver detta.

• Minst 80 % av råvarorna är ekologiska och förskolan följer Livsmedelsverkets råd ”Bra mat i förskolan”.

• Varierad kost från både djur- och växtriket.

• Enbart MSC-märkt fisk

• Alla barn ska få de bästa förutsättningar att utvecklas, trivas och känna gemenskap.

• Varje barn ses som en individ och vi vill ge barnet en känsla av att "jag duger, jag kan".

• Barnet möts med respekt och pedagogerna ger barnet möjlighet till inflytande och väcker barnets lust till lärande genom en lustfylld pedagogik.

• Alla människor har lika värde och allas olikheter är en tillgång

• Barnets drömmar och funderingar tas på största allvar

Särskilt stöd och behov

• Enheten har en specialpedagog anställd på heltid som finns på varje förskola en dag per vecka. Uppdraget är att finnas med i barngrupp och stötta pedagogerna att hitta givande arbetssätt.

• Alla barn ska få uppleva glädjen att göra framsteg, övervinna svårigheter och få vara en tillgång i gruppen.

• Pedagoger har en tät dialog med vårdnadshavare om barnets behov av särskilt stöd och anpassningar.