Tecknad bild

Förskolan Plantan

Planterarvägen 15

Hela förskolans verksamhet och planering genomsyras av musik. Förskolan består av 4 avdelningar, 2 avd. för yngre barn och 2 avd. för äldre barn.

Enskede-Årsta-Vantör
4,4

Uppgift saknas

Musikförskolan Plantan består utav fyra avdelningar; två för barn 1-3 år och två för barn 3-5 år. Småbarnsavdelningarna Trumpeten och Trumman har 14 barn vardera, Klarinetten och Tamburinen har 19 barn vardera.

Vår dagliga verksamhet innehåller kreativt skapande i bild & form och glädjefylld musik.

I vår musikverksamhet ingår:

• Musik- och danssamlingar, där hela förskolan träffas, börjar och slutar veckan

•Åldersindelade grupper en gång i vecka

•Ukuleleskola för den äldsta åldersgruppen

•Drama för den äldsta åldersgruppen

•Utöver detta har varje avdelning egna musikstunder

•För att uppmuntra spontant spelande finns våra instrument lättillgängliga för barnen.

De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för, ligger till grund för utformningen av miljön och planeringen av den pedagogiska verksamheten. Vi strävar efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter, och kan påverka sin situation.

Vi pedagoger bejakar och bekräftar barnens känslor så att de, med hänsyn till ålder, kan känna igen sina känslor och ge uttryck för dem. Varje barn ska få möjlighet att utveckla en förståelse och respekt för hur andra känner sig och att människor känner olika.

Vår förskola ligger i ett bostadsområde med många kringliggande parker och grönområden.

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning satsar på bra mat och goda måltidsvanor inom våra förskolor då vi vet att det främjar en hälsosam och positiv hälsoutveckling för barnen.

I förskolan formas framtiden!

Utgångspunkten för vår verksamhet är att den för alla barn ska vara trygg, lekfull och lärorikt utvecklande. Vi erbjuder barnen en omväxlande och genomtänkt pedagogisk miljö såväl inom- som utomhus.

Enskede Gårds förskolor är en kommunal verksamhet och verksamheten utgår från förskolans läroplan, Lpfö-98, reviderad 2010. Det innebär att vår verksamhet präglas av ett arbetssätt i vilket fostran och lärande bildar en pedagogisk helhet. Därigenom ges barnen möjlighet till grundläggandet av ett livslångt lärande och en allsidig utveckling.

Vår strävan är att flickor och pojkar skall ha samma möjligheter att pröva och utveckla intressen, utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.

Vi erbjuder barnen en genomtänkt innemiljö för utveckling, lek och lärande. För att ge barnen en stimulerande utevistelse besöker vi olika parker och grönområden i vår närmiljö.

Våra tydliga rutiner skapar trygghet och ger barnen en överblick och känsla av kontroll över sin egen dag. Alla barn ska bli sedda och bekräftade varje dag.

I musiken finns många möjligheter att nå fram till detta.