Interiör

Förskolan Miniforskarna

Tegelviksgatan 51

Vi prioriterar små barngrupper och ett nära samarbete med föräldrarna. Tillsammans diskuterar vi fram målområden inom Läroplanen som vi arbetar efter genom teman och projekt terminsvis på förskolan.

Södermalm
4,4

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår verksamhetsidé bygger på små barngrupper, tydliga målområden kopplade till Läroplanen, trygga och utbildade pedagoger och ett nära samarbete med föräldrarna. Detta för att ge barnen de bästa förutsättningarna för en trygg och lärorik start i förskolan, och för er föräldrar att vara deltagande och ha möjlighet att påverka ert barns vistelse hos oss.

Vi kopplar våra teman och målområden till samtliga aktiviteter på förskolan; utevistelse dagligen med varierande parker och utflykter, teater- och biblioteksbesök, skapande i ateljén, dans, rörelse och lek, matematik i vardagen, naturvetenskapliga fenomen och experiment, samt vårt miljötänk och fokus på hälsa.

Förskolan är medlem i Grön Flagg och arbetar medvetet med miljötänk, återanvändning och besök på miljöstationen.

Förskolan ligger i botten av ett flerfamiljshus och inhyser ljusa lokaler med mycket ljusinsläpp. I direkt anslutning till lokalen finns en härlig innergård med bland annat gräsplan, rutschbana och sandlåda.

På bara ett par minuters promenad ligger ett flertal lekparker, samt båten som tar oss över till Sjöstaden.

Förskolans mat serveras från Bamses kök, där vi bjuds på varierande matsedlar kopplat till Livsmedelsverkets rekommendationer kring mat i förskolan.

90 procent av köttet som serveras är svenskt kött och salladen ekologisk. All fisk är MSC-märkt. En dag i veckan serveras vegetariskt. Köket serverar specialkost till de som behöver, och maten tillagas alltid av en specialkock i en separat del av storköket. Vi serverar frukost, frukt, lunch, mellanmål och ytterligare frukt/mellis sent på dagen.

Verksamheten bedrivs i enlighet med Skollagen , Läroplanen för förskolan -98 rev. 2018 samt Stockholms stads riktlinjer för barnomsorg.

Vi utformar våra övergripande arbetssätt och målområden terminsvis, kopplade till Läroplanen, och delar upp dem månadsvis via våra arbetsplaner.

Vi utvärderar arbetet i arbetsplanerna i slutet av varje månad och årligen skrivs en sammansatt kvalitetsredovisning för verksamheten.

Miniforskarna är en liten, fristående enhet med plats för 22 barn. Vår förskola har en stor utegård och är belägen på Tegelviksgatan 51, nära Söders kulturutbud och fantastiska grönområden.

Du som förälder är hela tiden med på resan; via vårt intranät (hemsidan) där vi regelbundet dokumenterar vårt arbete via text och bild, vårt Instagram samt genom våra föräldrafikan, föräldramöten och dagliga kontakten i verksamheten.

Som förälder har du rätt att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns behov av det. Ramtiden är mellan kl.06.30-18.30 alla helgfria vardagar förutom Julafton, Midsommarafton och Nyårsafton. Vid mindre barn på förskolan (under till exempel sommartid) slår vi ihop oss med vår andra enhet Vetenskaparna.

Förskolan har fyra planeringsdagar varje år (två dagar per termin). Vi informerar alltid om dessa dagar en termin i förväg, och även dessa dagar är barnen på Vetenskaparna.

Alla barn har rätt till heltid på förskolan, även barn med föräldraledig förälder.

Uppsägningstiden från förskolan är en månad, detta gäller från det datum föräldern säger upp platsen på Stockholms stads intranät ”Min barnomsorg”.

Man betalar förskoleavgift för barnet till och med sista uppsägningsdagen, oavsett om man lämnar barnet på förskolan