Illustration - barn påväg till förskola

Förskolan Magelungarna

Nykroppagatan 2-4

Förskolan Magelungarna är en liten Reggio Emilia-inspirerad förskola som ligger centralt i Farsta.

Farsta
Fristående (föräldrakooperativ)

Förskolan är en liten förskola med platser för max 25 barn fördelade på 2 avdelningar. Vi har hög personaltäthet och egen vikarielista, det betyder att ditt barn alltid möts av kända personer.

Vår verksamhet är inspirerad av den italienska Reggio Emilia-pedagogiken. Den syftar till att få barnen att upptäcka alla sina inneboende språk och använda sig av alla sina sinnen och sin kropp för att uttrycka det. Vi arbetar mycket med skapande verksamhet och utevistelse och den fria leken är viktiga inslag i vår vardag. Vi tillämpar även utevila för de yngre barnen.

År 2020 satsar Förskolan Magelungarna extra mycket på utemiljön. Vi spenderar mycket tid ute där barnen har tillgång till cyklar, balansmaterial, klätterställning och sandlåda. Förskolan ligger nära olika parker och skog, dit tar vi oss så fort tillfället ges.

Förskolan beställer mat genom cateringföretaget Matomsorg. Det är en liten cateringfirma med hög andel ekologisk samt närodlade råvaror.

Matomsorg beskriver sig såhär: ”Vi tycker att maten i förskolan ska vara inspirerande och erbjuda en stunds välsmakande avkoppling för såväl liten som stor. Vi vill också stimulera till att våga prova nya smaker och maträtter.”

Vi har som ambition att driva förskolan som ett personalkooperativ, det vill säga att det är personalen som sitter med i styrelsen och styr förskolan. Det är kortare beslutsvägar vilket ger snabbare resultat.

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation för att säkerställa att vi når läroplanens mål. Den pedagogiska dokumentationen används även för det systematiska kvalitetsarbetet.