Illustration - barn påväg till förskola

Förskolan Magelungarna

Ekshäradsgatan 1

Vi är en förskola i form av ett föräldrakooperativ beläget vid sjön Magelungen i Farsta Strand. På förskolan arbetar 5 pedagoger med 20 barn i åldrarna 1,5 till 5 år.

Farsta
Fristående (föräldrakooperativ)

Föräldrarna styr kooperativets generella inriktning via styrelsen, stormöten & arbetsgrupper. Den dagliga driften och det pedagogiska ansvaret har personalen.

Vi huserar nu i en paviljong ett stenkast från sjön Magelungen och Farsta strand-badet men håller utkik efter nya fina lokaler att bedriva vår verksamhet i.

Vi beställer våra luncher från Sodexo då vi för närvarande inte har ett eget kök anpassat för matlagning på plats i paviljongen. Övriga matvaror handlar vi ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt.

Vår verksamhet är inspirerad av den italienska Reggio Emilia-pedagogiken. Den syftar till att få barnen att upptäcka alla sina inneboende språk och använda sig av alla sina sinnen och sin kropp för att uttrycka det. Vi arbetar mycket med skapande verksamhet och utevistelse och den fria leken är viktiga inslag i år vardag. Förskolan ligger ett stenkast från sjön Magelungen och vi är ofta ute i skog och mark.