Förskolan Lillstrumpa

Stålbogavägen 65

Vi är en väletablerad förskola grundad 2006. Vi finns nära både kommunikation, grönområden och Bandängen. Förskolan består av två syskonavdelningar. Pedagogiken är traditionell. Skogen, barns inflytande och utveckling och lärande är prioriterat.

Enskede-Årsta-Vantör

Vi är en liten förskola med en familjär atmosfär, samtidigt som vi är tydliga med att sätta barns delaktighet och inflytande i första rummet.

Vi uppdaterar oss om nya rön både gällande forskning och Förskolan Läroplan.

Vi vill hela tiden utvecklas och arbetar utifrån en modell där vi arbetar i små grupper med barnen där antigen skogen, utforskande eller skapande är temat för gruppen varje vecka.

Vi har en egen gård ansluten till förskolan.

Skogen ligger i anslutning till förskolan och Bandängen med ett bra utbud av aktiviteter ligger också i anslutning till förskolan.

Vi har nära till kommunikationer och bibliotek.

Vi har en egen kokerska som tar hänsyn som är utbildad både i hygien och allergier. Vi försöker variera maten och lagar så mycket som vi kan från grunden.

Vår vision är att utifrån Förskolans läroplan arbeta utifrån en helhet där lärande, omsorg, lärande och fostran utgör en helhet.

För oss är det även viktigt med ett öppet klimat där föräldrar och förskola arbetar nära varandra.

Förskolans förskolechef finns tillgänglig på förskolan vilket underlättar både kommunikation med föräldrar och personal.

Vi arbetar utifrån ”Förskolebrevet”