Ett enplanshus i trä, med stor snöig gård i en backe. På gården finns sandlådor, stora sträd, rutschkana och bänkar.

Förskolan Lekrummet

Melongatan 24

Förskolan Lekrummet erbjuder en mångsidig, stimulerande, rolig och trygg miljö som ger barnen möjlighet att utveckla nya kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar med kreativa digitala uttrycksformer och att väcka barnens nyfikenhet för naturvetenskap.

Hässelby-Vällingby
4,7

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På förskolan Lekrummet ger vi barnen möjlighet att utveckla sitt tänkande i matematik, naturvetenskap och digital teknik. Dessa är våra prioriterade områden. Vi arbetar bland annat med experiment från olika ämnesområden så som vatten, ljus och ljud. På så sätt ökar vi barnens nyfikenhet, intresse och deras förståelse för för naturvetenskap. I vår verksamhet använder vi oss av digital teknik i form av bland annat lärplatta, dator, kamera och projektor. Barnen är aktiva och skapar och undersöker med hjälp av digital teknik. Ett exempel på de många digitala redskap vi använder är starka mikroskop kopplade till datorer för att studera väldigt små objekt som hårstrån, delar av växter och små kryp.

Barnen får också prova spännande sätt att vara kreativa, bland annat gör vi fantasifulla filmer med roliga bakgrunder.

Även språk, både svenska och modersmål, tillhör våra prioriterade områden. Vi arbetar aktivt för skapa en miljö där barnens språkliga och kommunikativa förmåga ökar.

Förskolan strävar efter ett demokratiskt förhållningsätt, vilket skapar förutsättningar för utveckling av barnens empatiska förmåga och förståelsen för alla människors lika värde. Barnen på förskolan är delaktiga och har inflytande i sin vardag genom att de kan välja aktiviteter, lek och ämnesområden de vill utforska.

Förskolan finns i ett enplanshus med många mindre rum med tydliga lekmiljöer som lockar till lek och utforskande. Det finns rikligt med pedagogiska material för skapande och undersökande. Ett exempel är magnetiska former för att utforska magnetism.

Till förskolan hör en stor gård med en spännande naturtomt. Den inbjuder till upptäckande och utforskande på många olika sätt. Vi är utomhus varje dag. Vi går även ofta iväg till parker och andra inspirerande naturområden.

På förskolan finns en egen kock som lagar maten. Maten är nyttig och varierad. Vi serverar frukost, lunch och mellanmål samt frukt mellan måltiderna varje dag. De äldre barnen tar själva maten från en buffé som dukas upp i vår matsal, vilket gör barnen självständiga. Cirka 50 procent av maten är ekologisk. Vi följer Livsmedelsverkets råd ”Bra mat i förskolan”.

Utifrån devisen "Din bästa start i livet" arbetar förskolan Lekrummet för att tillsammans med vårdnadshavare lägga grunden för barnens livslånga lärande där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Verksamheten är lärorik, kreativ, fantasiskapande och ger barnen möjligheter att utveckla nya kunskaper och erfarenheter tillsammans.

Förskolan har tre avdelningar, Bollen för barn 1–3 år, Gunghästen för barn 3–5 år och Tåget för barn 3–5 år.

Alla barn kan ta del av en professionell kulturaktivitet varje termin, till exempel teater, dramapedagoger som kommer till förskolan eller en konsert.

Du som förälder har möjligheter att tycka till om vår verksamhet bland annat via regebundna föräldramöten, där vi också berättar om den pedagogiska verksamheten på förskolan. En gång per läsår bjuder vi in till utvecklingssamtal då vi pratar om just ditt barn, barnets intressen och barnets utveckling.

Du som ska välja förskola är välkommen att besöka oss sista fredagen varje månad. Ring och boka en tid!