Tecknad bild

Förskolan Kosmos

Glanshammarsgatan 11-15

Välkommen till förskolan Kosmos! Förskolan ingår i enheten Hagsätra förskolor. Vi arbetar för en helhetssyn på lärandet, men att barn och föräldrar känner sig trygga hos oss är förstås det viktigaste.

Enskede-Årsta-Vantör
5,5

Uppgift saknas

Vi har en medveten satsning på hälsa och friskvård för både barn och personal. Vi uppmuntrar fysisk aktivitet i vardagen. Vi har planerade pass med lek och rörelse. Vi erbjuder barnen Yoga, Massage, Sång och musik. Femåringarna erbjuds idrottspass med utbildad idrottspedagog, skridskoskola samt får träna sin vattenvana.

För att barnen ska ha ett väl fungerande språk och ett gott ordförråd när de lämnar förskolan så lägger vi stor vikt till barnens språkutveckling.

Vi satsar mycket på olika former av miljöarbete. Vi är certifierad Grön Flagg förskola genom Håll Sverige Rent för vårt arbete med miljön.

Vi har under det senaste året satsat mycket på lärplattor (iPads). Då vi lever i en tid där tekniska hjälpmedel är vardagsmat så tycker vi att det är viktigt att vi inom förskolan också håller oss uppdaterade och att vår verksamhet följer med i samhällets utveckling

På förskolan finns ca 85 barn uppdelade på fem avdelningar. Förskolan ligger i anslutning till Hagsätraskolan.

Inom Hagsätra förskolor arbetar utbildade kockar, som varje dag strävar efter att ge era barn vällagad och näringsriktig mat. Vi lagar så mycket som möjligt från grunden och använder oss gärna av ekologiska råvaror. Vi har minimerat användandet av synligt socker.

På Hagsätra förskolor är föräldrarnas delaktighet och inflytande viktigt. Den dagliga kontakten vid hämtning och lämning är av stor vikt för oss då vi får chansen att bygga bra relationer till alla föräldrar. Vi som arbetar på Rågens förskolor för ständigt en diskussion kring förhållningssätt och hur vi bemöter föräldrar och barn. Vi vill att barnen skall känna tillit till oss vuxna, gemenskap med de andra barnen och att vi har roligt tillsammans. Vi accepterar inte kränkande handlingar.

Vi skapar en välkomnande och stimulerande lärmiljö där barnet får rika tillfällen att utvecklas och lära. Vi arbetar målmedvetet för att bidra till varje barns lärprocess och att de får erövra ny kunskap, förståelse och förmåga med läroplanen som grund och utgångspunkt.