En låg byggnad med träd och hus bakom, framförligger stor snöig gård med sandlådor.

Förskolan Klisterburken

Jämtlandsgatan 181

Välkommen till förskolan Klisterburken! Vi är en modern förskola med spännande lokaler och en fantastisk gård. Vi arbetar med barnen på tre baser; Grön, Röd och Blå, och delar in barnen i mindre grupper under dagen. Vi ingår i Grimsta förskoleenhet.

Hässelby-Vällingby
4,5

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vår verksamhet genomsyras av vårt gemensamma synsätt på lärande och utveckling. Barnen får, tillsammans med andra barn och medforskande pedagoger, skapa sin egen kunskap och identitet. Vi arbetar Reggio Emilia-inspirerat och har ett projektinriktat arbetssätt. Barnens intressen, tankar och funderingar är grunden för vårt arbete. Genom pedagogisk dokumentation synliggör vi barnens arbete. Reflektion är ett verktyg vi använder för att komma i fördjupning. På Klisterburken har vi pedagoger med specialkompetenser inom exempelvis rytmik, musik och utomhuspedagogik. Förskolan är godkänd och certifierad för Grön Flagg och arbetar för en hållbar utveckling tillsammans med stiftelsen Håll Sverige Rent.

Vi har moderna lokaler med stora öppna ytor, men även gott om mindre rum. Vi tillhandahåller allt material i barnens nivå. Vår stora gård är en fantastisk plats att leka och utforska på. Vi har pilkojor, en skog, grillplats, en by med hästar, broar och hus samt sandlådor och stora grönytor och dungar. För de yngre barnen finns en mindre gård där de kan leka i lugn och ro. Vi har även en spännande atriumgård som binder ihop baserna och skapar en gemensam yta för skapande verksamhet och möten.

Alla måltider som serveras är näringsberäknade enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Förskolan har en egen kock. Barnen äter i matsal och de tar maten själva från buffén. Vid behov serveras specialkost och vi har alltid minst två vegetariska dagar i veckan.

Vision Grimsta förskolor: Vi vill och vågar utmana oss själva och prioriterar utifrån barnens bästa. Vi ser varje barns förutsättningar och styrkor och inkluderar alla barn i gruppen. Alla vi som ingår i barnens nätverk har en humanistisk syn på människan, lärande och utveckling. Vi uppmuntrar barnen till att: ”Jag kan, jag duger som jag är, jag vill och vågar gå vidare i livet”.

Särskilt stöd och behov

I Grimsta förskoleenhet har vi ett resursteam som främst står till barnens, men även till pedagogers och föräldrars förfogande. Vi har ateljéristor som arbetar med barnen i olika former av skapande, digitalista som arbetar med barnen med olika digitala verktyg, pedagogista som stödjer och utmanar pedagogerna i det pedagogiska arbetet, samt specialpedagog som hjälper och stöttar barn, föräldrar och pedagoger vid behov.

Under inskolningen deltar föräldrar i verksamheten under minst tre dagar och får en första insyn genom sitt deltagande. Vi bjuder in föräldrarna att, tillsammans med barnen, prova på förskolans material och metoder i form av workshop. Genom möten och samtal informerar vi och diskuterar förskolans mål och arbetssätt med föräldrarna. Vi bjuder också in föräldrarna till att delta i samverkansrådet där de får möjlighet att ta del av och tillsammans med pedagogerna utveckla förskolans arbete.