En glad liten flicka som håller upp sina målade handflator.

Förskolan Guldklimpar Trekanten

Lövholmsvägen 23 B

Förskolan ligger vackert belägen vid sjön Trekanten i Liljeholmen. Vi är en liten förskola med två avdelningar, en för yngre barn och en för äldre barn. Vi tillhör Guldklimpars Förskolor.

Hägersten-Älvsjö
Andel legitimerade förskollärare

• Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Entré och entréhall för rullstolsburen

Vi tror på det småskaliga för yngre barn och satsar på trygghet och nära relationer i det lilla formatet.

Hos oss får alla barn skina i sin fulla glans!

Namnet Guldklimpar speglar vår barnsyn. Alla barn är guldklimpar och det mest värdefulla vi har. I vår verksamhet förstår alla barn sitt eget unika värde och skiner som det guld de är.

Förskolan Guldklimpar utgår helt och hållet från barnens behov. Med Läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en verksamhet som utgår från de behov av stimulans och utveckling som just våra barn har.

Genom att ha förskollärare och barnskötare med olika erfarenheter och flera utbildningar så ger vi barnen fantastiska möjligheter att få precis den stimulans de behöver.

Enligt Reggio Emilia-filosofin har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På förskolan Guldklimpar tar vi inte ifrån barnen någonting. Vi ger dem möjligheter att utveckla alla sina förmågor.

Förskolan Guldklimpar Trekanten har en stor härlig gård med utsikt över grönområden och sjön Trekanten. Den fina närmiljön bjuder in till utflykter och naturupplevelser.

De nyrenoverade lokalerna är ljusa och rymliga och inredda av Guldklimpars miljöansvariga pedagoger. Lokalerna är inspirerande och lockar barnen till lek och lärande.

Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda ditt barn en varierad och näringsrik kost. Därför består våra måltider av en hög andel ekologiska, närproducerade och säsongsbetonade råvaror.

Vi undviker medvetet livsmedel och drycker med tillsatt socker och serverar rikligt med frukt. Barnen får tidigt lägga upp sin mat själva och därigenom ta ställning till vad de vill äta. De tränar sig då på att känna igen sin kropps signaler för hunger, törst och mättnad.

Vår pedagogik

Guldklimpars förskolor utgår helt och hållet från just våra barns behov. Med läroplanen i ryggraden och engagerade pedagoger skapar vi en rolig och lärorik verksamhet för alla våra barn.

Våra medarbetare

Pedagogerna är de viktigaste verktygen. Alla pedagoger på Guldklimpar är därför noggrant utvalda för att kunna vara en del i pusslet i vår organisation. Enligt Reggio Emilia-pedagogiken har barn 100 språk men vi tar ifrån dem 99. På Guldklimpar tar vi inte ifrån barnen något språk.

Trygghet

Trygghet är alltid grunden och en förutsättning för lärande. Först när barn är trygga kan de utvecklas i sin fulla potential. På Guldklimpar bygger vi trygga relationer och en trygg miljö så att barnen kan ägna sin energi åt att lära och utvecklas. Vi har djupa kunskaper om vikten av trygga relationer och anknytningsteorier.

Positiv förstärkning

Positiv förstärkning är en av våra ledstjärnor i verksamheten. När vi lyfter och lägger fokus på barns styrkor så växer de, får ökat självförtroende och ökad självkänsla. Barn vill ha kärlek och uppmärksamhet och de lär sig snabbt vilket beteende de får mest uppmärksamhet för.