Bild på förskolans gård och lekplats.

Förskolan Gambrinus

Gambrinusgatan 6

Välkommen till förskolan Gambrinus. Vi har en grupp för barn 1–3 år och en grupp för barn 3–6 år, och tillhör Kungsholmens södra förskoleenhet. Förskolan ligger i markplan och har en stor och lekvänlig innerstadsgård.

Kungsholmen
5,2

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På förskolan Gambrinus erbjuder vi en mångsidig utbildning där lärande och omsorg bildar en helhet. Utbildningen sker i nära samarbete med vårdnadshavare och ger varje barn möjligheter till lärande och utveckling utifrån sina behov och förutsättningar. Vi arbetar med olika projekt och aktiviteter där barnens matematiska, sociala och språkliga förmågor stärks.

En dag per vecka går eller åker båda grupperna på upptäcktsfärd i närområdet.

Vår innemiljö är hela tiden föränderlig och vi arbetar kontinuerligt med att se till att den är spännande , utmanande och tillgänglig för barnens utforskande. Vi lägger stor vikt vid vår pedagogiska miljö, såväl inomhus som utomhus, så att den lockar till lek och utforskande och där barnen får utlopp för kreativitet och fantasi.

Utbildningen bedrivs ofta i mindre grupper, vilket lokalerna inbjuder till då de båda gruppernas lokaler är belägna bredvid varandra med öppna gemensamma ytor emellan.

Vår mat lagas från grunden och är ekologisk i största möjliga mån. Två dagar i veckan äter vi vegetariskt.

På Gambrinus, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen ta del av en pedagogisk miljö både ute och inne. Gambrinus är en liten och trygg förskola. Vi har en stor och lekvänlig gård och besöker ofta närbelägna Kronobergsparkens parklek.

Hos oss får ditt barn utrymme att utforska i en trygg miljö. Vi har ett nära samarbete mellan grupperna på förskolan, vilket gör att ditt barn också lär känna både vuxna och barn på den andra avdelningen. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Om ni vill veta mer om vår verksamhet är ni välkomna på visning.

Under våren har vi visningar klockan 09.15–10.15:

• 31 januari
  • 28 februari
  • 28 mars
  • 25 april
  • 29 maj
  • 27 juni

Ring visningsansvariga Ragena Kanagasundaram innan besöket på telefonnummer 08-508 08 608 eller 08-508 08 113.