Kreativ lek. Barn sitter på marken och skapar bild med mossa.

Förskolan Fröjden

Nordenflychtsvägen 73

Välkomna till förskolan Fröjden som är belägen på västra Kungsholmen, nära Hornsbergs strand. Vi har fyra avdelningar och en egen kock. Här erbjuder vi en utforskande verksamhet där skapande och kreativitet står i fokus.

Kungsholmen
5,4

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Med ett utforskande förhållningssätt som utgångspunkt skapar barn och pedagoger en rolig, spännande och lärorik vardag tillsammans. Vi arbetar stationsinriktat med stor vikt vid de estetiska uttryckssätten, så som måleri, teckning, dans, lera och drama. Barnens tankar och idéer tas tillvara då vi arbetar både i större och mindre grupper. Vi lägger stor vikt vid att alla barn ska bli sedda och lyssnade på.

Under det närmaste året har hela Kungsholmen ett gemensamt lekprojekt där vi kommer att fördjupa oss i lekens betydelse för barns lärande.

Barnen har en spännande och rolig pedagogisk innemiljö som är tillgänglig och åldersanpassad. Vi eftersträvar en tydlig miljö med en stor mångfald och variation i materialen.

Förskolan Fröjden har tillgång till Nelly Sachs park samt en varierad miljö i närområdet som vi ofta utforskar tillsammans med barnen.

Vi har en egen kock som lagar god och näringsrik mat med stor andel ekologiska råvaror.

På Fröjden, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Hos oss kan ditt barn vara nära sin kända miljö och sitt närområde. Varje dag är vi ute och leker på förskolans gård vid Nelly Sachs park.

Fröjdens engagerade personal arbetar med lustfyllt och utforskande lärande. Här är kultur centralt och vi arbetar aktivt med ditt barns språk, litteratur, teater- och författarbesök och poesi för de yngsta. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Föräldravisning
På grund av rådande omständigheter kan vi tyvärr inte erbjuda visningar inomhus. Däremot är ni välkomna att närvara vid ett ”visningsmöte”. Sista onsdagen varje månad klockan 09.15 får ni träffa en pedagog utomhus som kan svara på era frågor.

Ring till Michaela på telefonnummer 08 508 08 269 för att boka en visning.
Varmt Välkomna!

Fröjden tillhör Hornsbergs förskoleenhet som även utgörs av förskolorna Havet, Eden, Leendet, och Vågen.