Barn i Kungsträdgården, körsbärsträden blommar.

Förskolan Ekorrbacken

Vittangigatan 41

Förskolan är liten med en avdelning som ligger belägen i ett lugnt område nära Vällingby Centrum. Våra lokaler är ljusa och bjuder in till lek, utforskande och lärande. Det finns utrymme för både skapande, experiment, rörelse, språk och spel.

Hässelby-Vällingby

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår förskola Ekorrbacken med inriktning språkförskola riktar sig mot just det - Språk! Vi sätter stor fokus vid barns språk och har dagliga samlingar och aktiviteter som skall hjälpa förstärka barns språk. Detta gör vi parallellt med de andra viktiga huvudområden så som skapande, matematik, naturvetenskap osv.

Våra lokaler är ljusa och bjuder in till lek, utforskande och lärande.

Det finns utrymme för både skapande, experiment, rörelse, språk, spel, rollek och konstruktion. Pedagogerna ser till att miljön är varierad, utmanande och att den väcker barnens nyfikenhet.

Vi beställer mat från cateringföretaget R&R Matproduktion AB som levererar lunch till barnen varje dag. Frukost och mellanmål ordnar vi med själva.

Vårt mål med barnens vistelse hos oss är att fylla deras kunskaps-ryggsäck så mycket som möjligt. All kunskap är bra kunskap! Vi uppnår läroplansmålen genom diverse aktiviteter styrda både av barn och personal. Det rör sig om allt ifrån källsortering, utflykter, toalettbesök, lek inomhus/utomhus i vår förskolemiljö osv.

Särskilt stöd och behov

Vi erbjuder särskilt stöd till de barn som vi i konsultation med andra t.ex. en utredare anser att barnet behöver, utan tvekan.

Vi är en väldigt liten förskola, detta anser vi för oss närmare varandra i helhet.

Vi har 2 Ipads till barnen, en per avdelning. Dessa använder vi till bland annat pedagogiska spel och för barnens utveckling kring IKT.

Den pedagogiska miljön formas efter barnens intressen och behov. Inomhus har vi gjort flera ”rum i rummen” med tydligt tema i varje rum. I direkt anslutning till förskolans lokaler har vi en egen fin gård som vi använder dagligen. Vi har nära till bibliotek, skog, parker och kommunikation som vi kontinuerligt använder oss av i vår verksamhet.

Vi erbjuder en trygg miljö för barnen i kombination med engagerade pedagoger, en väl avvägd dagligverksamhet och vällagad mat.

Vi erbjuder en trygg kombinerat med rolig miljö för barnen!