En entrédörr till förskolan Ekgården i trä och glas.

Förskolan Ekgården

Bersågränd 4-8

Förskolan Ekgården ingår i enheten Dalens förskolor. Förskolan ska ge varje barn möjlighet till en forskande och lärande miljö där varje barn efter sina behov och lärande får utvecklas till en självständig, kreativ, ansvarstagande individ.

Enskede-Årsta-Vantör
5,2

Uppgift saknas

Förskoleverksamheten i Dalen skall präglas av glädje, meningsfullhet och en helhetssyn där alla möts med respekt. Ett förhållningssätt ska råda där tilltro och tillit till barns nyfikenhet, forskande och lärande står i centrum.

Förskolan ligger i Dalen, som är ett modernt bostadsområde med flerfamiljshus byggda i gårdsformationer. Gårdarna har namn efter olika trädsorter. Förskolan ligger i bottenplanet och har en egen stor inhägnad gård.

Maten är ett av livets stora glädjeämnen. Måltiden ska engagera alla våra sinnen och vara en höjdpunkt på dagen värd att se fram emot. Förskolan har stora möjligheter att på ett naturligt och positivt sätt arbeta för en hälsosam livsstil med bra matvanor. De vuxna i barnens omgivning är viktiga som förebilder.

Vi bedriver ett pedagogiskt arbete utifrån de styrdokument som finns för förskolan. Läroplanen för förskolan 98 (LPFÖ 98) och stadsdelens verksamhetsplan samt enhetens eget utformade måldokument.

Barn, pedagog och föräldrar skall ges möjlighet till samverkan, delaktighet och inflytande.

Förskolan skall ständigt utvecklas, utvärderas och kvalitetssäkras.

Studiedagar 2018:

Fredagen den 7 september och fredagen den 23 november. Då är förskolan stängd.

APT: Tisdag den 28 augusti, onsdag 26 september, torsdag 25 oktober och måndag 19 november. Förskolan stänger då kl. 16.00