Förskolans gård och lekplats.

Förskolan Eira

Kungsholms hamnplan 6

Välkommen till förskolan Eira som är belägen på Kungsholms hamnplan 6. Eira har plats för cirka 90 barn som är fördelade på fem grupper och tillhör Kungsholmens södra förskoleområde. Lokalerna är stora och ljusa med två lekvänliga gårdar.

Kungsholmen

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På förskolan Eira erbjuder vi en mångsidig verksamhet där lärande och omsorg bildar en helhet. Vår verksamhet sker i nära samarbete med vårdnadshavare och ger varje barn möjlighet till lärande och utveckling utifrån sina behov och förutsättningar.

Vi arbetar i större och mindre grupper kring olika projekt och aktiviteter där barnens matematiska, språkliga och sociala förmågor stärks och uppmuntras. Sång och dans är stående inslag varje vecka i alla grupper.

Stort fokus läggs vid arbete med kamratskap, likabehandling samt delaktighet och inflytande. Det pågår även ett utvecklingsarbete kring samarbetet mellan grupperna på förskolan.

Vi lägger stor vikt vid vår pedagogiska miljö. Miljön ska locka till lek och utforskande, där barnen får utlopp för sin kreativitet och fantasi. Verksamheten bedrivs i två hus, lokalerna är stora och ljusa med material för lek och utforskande, där synlig dokumentation bidrar till miljön som den tredje pedagogen. Vi besöker regelbundet biblioteket för att låna böcker. Då äldre barnen har regelbundna utflykter till parker eller grönområden. De yngre barnen går på upptäcksfärder i närområdet.

Våra måltider på förskolan tillagas av kockarna på förskolan Serafen. Måltiderna som serveras är tillagade enligt Livsmedelsverkets rekommendationer "Bra mat i förskolan". Kockarna lagar det mesta av maten från grunden, en hel del ekologiskt, de lagar specialkost och två dagar i veckan serveras vegetariska maträtter.

På Eira, som är en av Kungsholmens kommunala förskolor, får barnen en bra miljö ute och inne och ett tryggt bemötande. Hos oss kan ditt barn vara nära sin kända miljö och sitt närområde. Vi ligger i direkt anslutning till Eiraskolan vid Norr Mälarstrand. Vi har ljusa, trevliga lokaler och två lekvänliga gårdar. Hit finns smidiga förbindelser med både tunnelbana och buss vid Rådhuset.

Vi pedagoger arbetar engagerat med barnen för att de ska lära sig så mycket som möjligt. För oss i Stockholms stad är trygghet, kvalitet och ett inkluderande bemötande en självklarhet och vi som arbetar med barnen samverkar, för att möta ditt barns behov på bästa möjliga sätt.

Kungsholmens kommunala förskolor tillhör Stockholms stad. Varje förskola är unik men vi delar samma pedagogiska bas i att vara nära barnen i en trygg miljö med lärande aktiviteter. Vi har haft förskoleverksamhet i över hundra år och har utvecklat förskolorna i takt med de behov som finns. Vi tar ett gemensamt ansvar för att kontinuerligt utveckla personalens kompetens och förskolornas miljöer.

Om ni vill veta mer om vår verksamhet är ni välkomna på visning.

Under våren har vi visningar klockan 09.00–10.00:

• 31 januari
  • 28 februari
  • 28 mars
  • 25 april
  • 29 maj
  • 27 juni

Kontakta visningsansvariga Pia Leijon innan besöket på telefonnummer 08-508 08 398.