Förskolan Akvarellen

Skarpnäcks Alle 30

Mitt i centrala Skarpnäck ligger förskolan Akvarellen. Närheten till bibliotek, parker och kommunala transporter gör hela Stockholm tillgängligt för personal och barn.

Skarpnäck

Uppgift saknas

Förskolan har en allmänpedagogisk verksamhet med fokus på språk, skapande och hälsa där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan har en svensk-engelsk profil.

På den lugna innergården finns förskolans egen inhägnade gård där plats finns för utforskande och lek. I angränsning till gården finns en lekplats och en bollplan som kan nyttjas av förskolan.

Förskolan har stora ljusa lokaler med ateljé och dramarum, där alla barn ges möjlighet att delta i den skapande miljön med varierade metoder och material tillsammans med engagerade pedagoger och förskolans ateljépedagog.

På Akvarellen finns det plats för fyra avdelningar, för barn i åldrarna 1-3 år och 3-6 år.

Den svensk-engelska profilen innebär att vi har pedagoger som talar både svenska och engelska med barnen. De aktiviteter vi har kring språk, såsom sagoläsning och språksamlingar genomförs på både svenska och engelska. På förskolan finns det pedagoger som har strategier för att möta barn som både pratar svenska och engelska.