Förskolan 44:an i bottenvåningen på flerfamiljshus. I framkant av bilden ses förskolegården.

Förskolan 44:an

Ripsavägen 44

Enskede-Årsta-Vantör

Vår förskola ligger mellan Örby och Högdalen. Förskolan ingår i enheten Örby förskolor. Övriga förskolor i enheten är Önskehemsgatan 32, Ripsavägen 33, Vingåkersvägen 22-26 och Åkerögränd 5.

4,4

Inga uppgifter

Förskolan har fyra avdelningar med plats för en femte avdelning, med 3 pedagoger per avdelning.

Vi vänder oss till alla barn och föräldrar. Vi bygger verksamheten på barnens nyfikenhet och lust att lära och veta.

Barn och pedagoger gör upptäckter tillsammans. Vi stimulerar till och ger ett stort utrymme för lek.

Lärande sker i meningsfulla sammanhang. Lärandet ska vara lustfyllt, roligt och spännande!

Vår inriktning är att Örby förskolor kännetecknas av:

• Nyfikenhet att utforska och lust att lära
  • Gemenskap - glädje - harmoni
  • Inflytande
  • Kommunikation - öppenhet - respekt - lyhördhet
  • Inspirerande miljö

Att stimulera till lek och upptäckarglädje genomsyrar vår inne och utomhusmiljö. Vårt mål är att utifrån barnens intressen och behov skapa en utmanande, rolig och lärorik miljö. Våra pedagoger ser, lyssnar och försöker förstå, för att utmana barnen vidare i sitt utforskande.

Vi serverar mat enligt Livsmedelsverkets råd för förskolan. I möjligaste mån använder vi oss av ekologiska livsmedel

Vi får vår mat levererad från ett företag som heter Sandborgen.

Lunchen består ofta av någon typ av kött, fisk eller vegetarisk rätt, tillsammans med potatis, ris eller pasta. Till lunchen dricker vi oftast vatten.

Tillsammans med frukt och grönsaker utgör det enligt tallriksmodellen en väl sammansatt måltid.

Vi är förskolan som gör skillnad, där varje barn blir bekräftad och ser sina möjligheter.

I Örby förskolor är lärandet lustfyllt och roligt och spännande.