Gul träbyggnad med lekytor och gräsmatta.

Ellen Key

Ellen Keys gata 83

Ellen Keys förskola har trevliga lokaler i två plan med plats för tre grupper. Det är nära till både grönområden och tunnelbana. Förskolan har två egna gårdar som inbjuder till lek och utforskande. Välkommen att besöka oss!

Hägersten-Liljeholmen

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vårt pedagogiska arbete bygger på en positiv barnsyn där pedagoger och barn utforskar och upptäcker tillsammans utifrån barnens intressen. Verksamheten erbjuder en mångfald av kreativa uttryckssätt som exempelvis dans, musik, drama, måleri, teckning och lera.

Vi använder oss av digitala hjälpmedel som lärplattor, datorer och projektorer. Barnens lärprocesser synliggörs, bearbetas och utmanas vidare genom pedagogisk dokumentation. Vi strävar efter att barnen ska bli självständiga, trygga och empatiska kamrater som respekterar olikheter och allas lika värde.

Vi värnar om ett gott samarbete med alla vårdnadshavare och lägger stor vikt vid det dagliga mötet. Vår inskolningsmetod är föräldraaktiv vilket innebär att du som vårdnadshavare deltar under ca tre hela dagar.

Vi erbjuder utvecklingssamtal en gång per år samt vid behov. Föräldramöte/sammankomst sker en gång per termin liksom Förskoleråd som är ett forum där förskolechef inbjuder till informationsutbyte runt verksamheten.

Innemiljön är föränderlig och utformas utifrån barnens pågående intressen och projekt. Vi skapar ”rum-i rummen” där barnen kan mötas i mindre grupper med olika pedagogiska material.

Förskolan har två gårdar som inspirerar och utmanar. Nära finns grönområden och skog som är lättillgängliga för utforskande av djur och natur.

Vi arbetar medvetet med pedagogiska måltider och serverar näringsriktig kost där vår kock lagar varierad och näringsrik mat från grunden och använder en hög andel ekologiska livsmedel.

Vi följer Stockholms stads typmatsedel och Livsmedelsverkets rekommendationer. Vegetarisk mat serveras minst en gång i veckan. Förutom frukost, lunch och mellanmål, erbjuds frukt på för- och eftermiddagen.

Förskolorna i Hägersten-Liljeholmen präglas av likvärdighet. Ditt barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en pedagogisk miljö som anpassas efter barnets behov och intressen. Pedagogerna i våra förskolor är engagerade och kunniga och arbetar i kontinuerlig dialog med dig som vårdnadshavare.

Förskolans verksamhet utgår ifrån FN´s barnkonvention, Skollagen och vår egen Verksamhetsplan som grundar sig på Läroplan för förskolan(LPFÖ 18) samt Kommunfullmäktiges mål för innevarande år. Förskolans egen Likabehandlingsplan följs upp kontinuerligt och revideras årligen.

Vår utgångspunkt är att vi ska erbjuda en stimulerande lärandemiljö där alla barns individuella förutsättningar tas tillvara och där alla barn får möjlighet att utvecklas. Alla barns nyfikenhet, lärande och intressen ska uppmuntras i en miljö som är rolig, trygg och lärorik. Miljön ska ge lust och möjlighet till kreativt skapande tillsammans med positiva, lyhörda och kunniga pedagoger.

Föräldrar ska känna sig välkomna och vara välinformerade om förskolans verksamhet. Vi lägger stor vikt vid det dagliga mötet och föräldrar är alltid välkomna att ta del av dokumentationen som finns på våra väggar. Vi skickar regelbundet ut skriftlig information om vad som pågår i barngrupperna. Övriga forum för dialog och samråd mellan förskola och hem är Föräldramöten och Förskoleråd.

Vårt bemötande ska präglas av respekt och värme. Tillsammans ska vi skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Särskilt stöd och behov

Alla barn ska utifrån sina behov och förutsättningar få det stöd de behöver för att få möjlighet till utveckling och lärande. Så långt som möjligt ges detta stöd inom förskolornas ordinarie verksamhet.

Till stöd för förskolorna finns en enhet för barn i behov av särskilt stöd. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att ge stöd till förskolorna i deras arbete med att forma verksamheten så att den ger alla barn tillgång till en utvecklande och stimulerande pedagogisk miljö.

Förskolan ingår i en enhet tillsammans med Ellen Fries, Kata Dalström och Hanna Rydh.

Vi stänger 15.45 en dag per månad för APT.

Förskolan är helt stängt två dagar per termin för Utvecklingsdag.

Under jul- och sommarledighet samarbetar hela enheten på en av förskolorna.

Visning

Visning av förskolan sker sista måndagen i varje månad. För att boka visning ring: Trollungarna på tel: 08-508 23 296

Välkommen att besöka oss!