Björken

Björken Småbjörksvägen 1

Småbjörksvägen 1

Vi har en inriktning med betoning på natur och miljö. Förskolans gård inbjuder till olika utmaningar. Musik tillhör vår vardag. Vi utgår från barnens intresse och nyfikenhet. I enheten finns Matteverkstan, dit barn får komma och leka/lära matematik.

Spånga-Tensta
4,9

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Genom pedagogiskt arbete får vi in språk, matematik, sång, rörelse, drama, bild, form, litteratur,natur och naturvetenskap. Att lära barnen att visa omsorg om och tolerans för varandra, hjälpa, uppmuntra och dela med sig till andra går som en röd tråd i vårt arbete. Vi vuxna skall ge barnen stöd i att utveckla tillit och självförtroende.

Förskolan ligger i ett lugnt område, med lite trafik. Det är nära till naturen och lekparker

Vi har kök på alla våra enheter som månar om att laga näringsriktig mat med mycket ekologiskt och grönsaker och frukt. Personalen har kontinuerliga möten där man går igenom den gemensamma matsedeln.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och reflektionsprotokoll. Vi arbetar med förhållningssätt kring Barnkonventionen, Hbtq-frågor och genus. Vi tar också del av aktuell forskning och litteratur inom matematik, naturvetenskap och teknik.